ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6610
    Dolar
  • Euro
    35,4440
    Euro
  • Altın
    2.509,730
    Altın
  • Bist-100
    10.852,00
    Bist-100
  • ADANA
    25/39°
    ADANA
  • ANKARA
    18/32°
    ANKARA
  • ANTALYA
    30/38°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    23/39°
    IZMIR
  • KONYA
    19/30°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Avrupa Şampiyonası'na veda ettik!
Avrupa Şampiyonası'na veda ettik!
İngiltere yarı finalde...
İngiltere yarı finalde...
Seçil Erzan davasında banka yöneticileri için karar verildi!
Seçil Erzan davasında banka yöneticileri için karar verildi!
Piyangodan 1.4 milyar TL kazandı!
Piyangodan 1.4 milyar TL kazandı!
30 Mayıs 2024 Perşembe - 13:25

Erdoğan'dan İzmir'de flaş mesajlar: Teröristana izin vermeyiz!

EFES-2024 gündüz safhası başladı. Milli Savunma Bakanlığı, tatbikatla ilgili nefes kesen görüntüler paylaştı. Tatbikatı izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "EFES-2024 tatbikatında hiçbir ülke hedef alınmıyor. Tatbikatımız barışı desteklemek adına jenerik bir senaryo ile icra ediliyor" dedi. 

Erdoğan dan İzmir de flaş mesajlar: Teröristana izin vermeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Efes-2024 tatbikat bölgesindeki konuşmasından satır başları şöyle:

''Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Vatanımızın dört bir yanında görev yapan güvenlik güçlerimize selamlarımı iletiyorum. Tatbikatta sizlerle olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Kendi askerlerimizin dışında 45 ülkeden 2 bine yakın personel katılıyor.

Tatbikata destek verenlere teşekkür ediyorum. Efes 20204 tatbikatında hiçbir ülke hedef alınmıyor. Barışı destekleme harekatına dayalı senaryo ile icra ediliyor. Ordumuzun kabiliyetlerini artıracağına inanıyorum. Siber güvenlikte farkındalığa katkı yapacaktır. Milli sistemleri de tatbikatta kullanma fırsatı buluyoruz. 33 farklı silah ve aracın denemesini yapacağız. Tatbikata kamu kurumları ile sivil kuruluşlar dahil edildi.

Savunma sanayindeki yetenekleri dost ülkeler ile paylaşmaktan memnuniyet duyduk. 5.5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştık. 10 milyarlık sözleşme imzaladık. Efes tatbikatını savunma sanayindeki tecrübemizi paylaşımımızın yeni bir sembolü olarak görüyoruz. Yer alan silah ve sistemler ülkemizin ulaştığı noktayı ortaya koymakta.

Kavganın değil barışın, iş birliğinin tarafıyız. Aynı coğrafyayı paylaştığımız ülkelerle yan yana yaşamak istiyoruz. Hiçbir ülkeye husumet beslemiyoruz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Bize uzatılan eli havada bırakmayız. Bizimle iş birliği isteyen herkesle bağlarımızı kuvvetlendirmeye hazırız. Dostlarımızın sayısını çoğaltmak için pek çok adım attık. Türkiye küresel gelişimlerin uzağında bir ülke değildir. Çatışmaların ve krizlerin en yoğun yaşandığı coğrafyada bulunuyoruz. Karadeniz'den komşularımız olan Rusya Ukrayna savaşı üçüncü yılına girdi. İstanbul süreci ile barışı tesis etme çabamız savaş lobileri tarafından engellendi. Ekonomik maliyeti artan bu savaşın ne zaman sona ereceğini kimse bilmiyor. Suriye'de hala kaos hakim. Örgütün Suriye uzantısı teröristan kurma hedefi ile bölge halkı üzerindeki tehditlerini yoğunlaştırdı. Haraç vermeyenlerin öz topraklarından sürülmesinden çocuk askere kadar her yola başvuruyorlar. Bölgemizi hedef alan sinsi planın olduğu anlaşılıyor. Suriye'nin toprak bütünlüğüne dair eylemleri yakından takip ediyoruz. Türkiye güney sınırlarının hemen ötesinde, Suriye ve Kuzey'inde örgütün teröristan kurmasına asla izin vermeyecek. Ne yapılması gerekiyorsa yaptık, aynı durumda harekete geçmekten yine çekinmeyiz. DEAŞ'a karşı mücadele eden, hezimete uğratan tek ANTO müttefiki biziz. Biz bu hokkabazlıklara prim vermeyiz. Söz konusu milletimizin güvenliği olunca hiçbir tehdide boyun eğmeyiz. Bölücü örtüğün ve hamiliğini yapan güçlerin emrivakilerle hiçbir yere varamayacaklarını göreceklerine inanıyoruz.

Komşumuz Irak da çatışmalardan yorgun düşmüş durumda. Tüm imkanlarımızla yanlarında olacağız. Afganistan'dan Somali ve Sudan'a kadar barışın ve huzurun hakim olması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu ülkelerin güvenliğini kendi ülkemizin güvenliğinden ayrı tutmuyoruz. Azerbaycan Ermenistan arasındaki barış penceresi heba edilmemeli.

İsrail'in Gazze'ye yönelik vahşi saldırıları artıyor. 15 binden fazla çocuk 10 binden fazla kadın Filistin topraklarında öldürüldü. 2,3 milyon insan göçe zorlandı.

Savaşın da bir hukuku, sınırı ve ahlakı vardır. Camileri, hastaneleri, klişeleri vurmak savaş değil apaçık bir soykırımdır. Bunu görmezden gelenler bu suça ortak oluyorlar. Ahlak ve vicdan sahibi kimsenin bu cinnet tablosunu kabul edeceğini düşünmüyorum. Bu vahşet tablosu karşısında Türkiye kendisinden bekleneni yapmakta. Gazze'de ateşkes temini için çabalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Sorumluların hesap vermesi için atılan tüm adımları destekleyeceğiz. Filistin devletini tanıyan tüm ülkelere teşekkür ediyoruz. Etrafımız ateşkes çemberiyken ülkemizin güçlü olması bizim için tercihten öte mecburiyettir. TSK'nın sahada en üstün sistemlerle donatılması temel gereklilik. 2002'den bu yana savunma sanayide millilik için seferberlik gösterdik. 2002'de 5,5 milyarlık projeler yürütülürken şimdiki projeler 96 milyar doları aştı. İHA ve SHİA üretiminde dünyanın ilk 3-4 ülkesi içindeyiz.

 
Karşıyaka gençleri bırakmayacak
 
Tuba Ünsal hastaneye kaldırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakim Oktay Tabur'a soruşturma!
Silahlı fotoğrafı ile gündem olan İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay ...
Çeşme'de icradan satılık natamam otel!
İzmir'in Çeşme ilçesindeki natamam otel icradan satışa çıktı. Yüzde 50'si ...
Çifte cinayetin sanığı yakalandı!
İstanbul'da 2 yıl önce evlendiği Cezayirli Zahra Nojioua (29) ile kendisini ...
 
EFES 2024 Tatbikatı nefes kesiyor
efes
Başkan Yiğit’ten Ata Caddesi mesaisi!
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Ata Caddesi’nde esnaf ziyareti yaparken ...
1 milyar dolarlık kripto vurgunu!
Aralarında İzmir'in de olduğu 21 ilde 'Smart Trade Coin' isimli kripto ...
 
Satış, kiralama, tahsis... İzmir'deki 27 parsel listede!
Milli Emlak, İzmir'deki hazine arazileri ile ilgili yeni bir ihaleye hazırlanıyor. ...
30 yaş üstü öğrenciler için tam bilet uygulaması başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçen karara göre 1 Haziran itibariyle ...
İzmir'deki 8 hazine arazisi satılıyor!
Milli Emlak, İzmir'in Tire ilçesindeki 8 hazine arazisini şatışa çıkardı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri