ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,0117
    Dolar
  • Euro
    42,0847
    Euro
  • Altın
    3.702,940
    Altın
  • Bist-100
    9.477,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/21°
    ADANA
  • ANKARA
    2/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/9°
    BURSA
  • ISTANBUL
    5/10°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    5/13°
    IZMIR
  • KONYA
    3/12°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
'Mahir Polat ilaç almıyor' iddiasına çok sert yanıt!
'Mahir Polat ilaç almıyor' iddiasına çok sert yanıt!
Derbi heyecanıyla canından oldu
Derbi heyecanıyla canından oldu
Berhan Şimşek CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi
Berhan Şimşek CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi
Alışverişte yeni dönem: Artık etiketlerde zorunlu oldu
Alışverişte yeni dönem: Artık etiketlerde zorunlu oldu
24 Kasım 2020 Salı - 11:00

Enkaz altında kalan madalyalarına kavuştu

İzmir depreminde bir kısmı çöken Barış Sitesi'nin 5'inci katında oturan atlet Yağmur Acar (15), ailesiyle birlikte binadan sağ çıktı. Binada 42 tane madalyası kalan sporcunun tek isteği madalyalarını alabilmekti. Türkiye Atletizm Federasyonu, madalyalarından bir kısmını yeniden bastırıp, Yağmur'a teslim etti. Madalyalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Acar, depremden beri çadırda yaşamasına rağmen antrenmanlarına aksatmadan devam ediyor.

Enkaz altında kalan madalyalarına kavuştu

Genç atlet Yağmur Acar, Ege Denizi'nde 30 Ekim'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremden bir kısmı çöken Barış Sitesi'nden ailesiyle birlikte sağ kurtuldu. Binanın alt katları çöktükten sonra merdiven ile dışarı çıkan Acar'ın tek isteği içeride kalan 42 madalyasını almaktı. Uzun atlama branşında Türkiye üçüncülüğü ve il birincilikleri olan başarılı sporcunun yardımına Türkiye Atletizm Federasyonu yetişti. Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, yeni madalyalarla birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun hediyesi spor malzemelerini genç atlet Acar'ın yaşadığı çadır kente getirdi. Genç sporcu Acar, madalyalarından bir kısmına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Deprem gününden beri ailesiyle birlikte Şehit Piyade Asteğmen Bilal Çakırcalı Parkı'nda çadırda kalan Acar, her gün antrenörü Jülide Öğünç ile çalışmalarına devam ediyor. Acar'ın hedefi, milli takıma girip Türkiye'yi temsil edebilmek.

'5 YAŞINDA JİMNASTİKLE SPORA BAŞLADIM'

5 yaşında jimnastikle spora başladığını söyleyen Acar, "1,5 yıl sonra da antrenörüm Jülide hocayla beraber atletizme başladım. Uzun atlama branşındayım. Şehir dışı yarışlarında madalyalar kazandım. En önemli olanları Türkiye çapında olanlardı. Sırıkta Türkiye üçüncülüğüm var. Uzun atlamada geçen sene U16 Türkiye üçüncülüğüm var. İl birinciliklerim ve bölge birinciliklerim var" dedi.

'HALA İÇERİDE KALAN MADALYALARIMI BEKLİYORUM'

Deprem anında yaşadıklarını aktaran Acar, "Deprem başladığında sakindim, 5'inci katta oturuyorduk. Dışarı çıktıktan sonra baktım alt katlar çökmüş ve biz birinci kat olmuşuz. Alttakilerin öldüğünü düşünerek, kötü oldum. Bizi merdivenle indirdiler. 10-15 dakika sonra da babamlar komşularla birlikte indi. Çok kötüydü. Depremden sonra çadırda kalıyoruz. Yamanlar semtinde bir ev bulduk. Deprem sonrasında içeri giremedim. Madalyalarım içeride kaldı. 42 madalyam vardı. Anneme sadece içeriden madalyalarımı istediğimi söyledim. Annem Jülide hocayla bağlantı kurdu. Hocam da Türkiye Atletizm Federasyonu'yla görüştü ve onlar da benim birkaç madalyamı yeniden basıp, üzerine ismimi yazarak bana geçen hafta teslim ettiler. Çok mutlu oldum" diye konuştu.

'BAYRAĞIMIZI KALDIRMAK İSTİYORUM'

Tüm zorluklar içinde antrenmanlarına hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Acar, "Çadırda kalırken antrenörümle antrenmanlarıma devam ediyorum. Çok yardım ettiler bana. Hemen sporuma geri döndüm. İşlerden dolayı aralıklı gidiyorum ama her gün antrenman yapmaya çalışıyorum. Milli takıma girmek istiyorum. Ocaktan sonra yarışlarım başlayacak. Onlarda derece almak istiyorum. Bayrağımızı kaldırmak, Türkiye'yi temsil etmek istiyorum" dedi.

 
Bergama'da uyuşturucu kovalamacası
 
Akşener'den 14 günlük karantina çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk alerjisi!
Çaykur, Et ve Süt Kurumu dahil 30 ayrı kuruma tanınan “Kamuya ihalesiz ...
Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alacak
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada KPSS puanına göre ÖSYM tarafından ...
İYİ Parti'de Menemen sancısı! ÇOKTAN GÖREVDEN ALINMALIYDILAR!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Menemen'deki "zimmet ve irtikap" ...
 
Can kaybı ve hasta sayısında rekor!
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 23 Kasım Pazartesi gününün korona tablosuna ...
İzmir'de kumar baskını! 65 kişiye 223 bin lira ceza kesildi
İzmir'in Bornova ilçesinde kumar oynatıldığı ihbarı sonrası baskın yapılan ...
Büyükşehir’den depremzede çocuklara tablet desteği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi uzaktan eğitime erişim için gerekli tablet ...
 
İZDENİZ'den o iddiaya yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ, gemi adamlarına senet ...
AKSOY TAHLİYEYE YAKIN... Avukat Özer: Bir belediye başkanı bu kadar kolay kirletilmemeli!
"Zimmet ve irtikap" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ...
Süheyla teyzenin kedileri sahipsiz kalmadı
İzmir'deki depremde, Rıza Bey Apartmanı'nın enkazında cansız bedenine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 28 21 5 2 71 26 45 68
3 Reeder Samsunspor 29 15 6 8 45 34 11 51
4 Beşiktaş 28 13 9 6 42 28 14 48
5 ikas Eyüpspor 29 13 8 8 42 32 10 47
6 Rams Başakşehir 28 12 6 10 45 38 7 42
7 Göztepe 28 10 9 9 46 36 10 39
8 Gaziantep FK 28 11 6 11 37 37 0 39
9 Kasımpaşa 29 9 12 8 50 53 -3 39
10 Onvo Antalyaspor 29 11 6 12 34 53 -19 39
11 Trabzonspor 28 9 9 10 45 36 9 36
12 Tümosan Konyaspor 29 9 7 13 34 41 -7 34
13 Çaykur Rizespor 28 10 4 14 35 47 -12 34
14 Sipay Bodrum FK 29 9 6 14 23 33 -10 33
15 Bellona Kayserispor 28 8 9 11 34 46 -12 33
16 Net Global Sivasspor 29 8 7 14 39 47 -8 31
17 Corendon Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
18 Atakaş Hatayspor 28 4 7 17 29 52 -23 19
19 Adana Demirspor 28 2 4 22 26 67 -41 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri