Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Tanıtım Vakfı işbirliği ile yürütülen Efes Alan Yönetimi Revizyon çalışmaları, İzmir’deki diğer UNESCO Dünya Mirası Alanları için örnek bir model oluşturuyor. Kültür Bakanlığı ve Efes Selçuk Belediyesi arasında imzalanan protokol ile belediyeye verilen revizyon çalışmalarını İzmir Kalkınma Ajansı desteği ve İzmir Tanıtma Vakfı ile ortak yürüten Efes Selçuk Belediyesi, akademisyenler, sivil toplum örgütleri, seyahat acentaları, turist rehberleri ve yerel esnafın da aralarında olduğu paydaşlarla yürütülen odak toplantıları ile 2014-2019 yılları için hazırlanan Efes Alan Yönetim Planı’nın revizyon çalışmalarını sürdürüyor.
Efes Selçuk, Dünya Miras listesine sadece Efes Ören Yeri değil St Jean Bazilikası, Ayasuluk Kalesi, Artemis Tapınağı gibi alanların yer alması ve dünya mirasının bütüncül olarak algılanması açısından önem taşıyor.
Antik Efes, St Jean Bazilikası, Ayasuluk Kalesi, Çukuriçi Höyük ve Meryem Ana Evi’ni içeren Dünya Mirası Alanı’nın mevcut durumunu, sorunları ve önerileri içeren 2020-2025 Planının çalışmaları, Mayıs ayı içerinde gerçekleşecek bir çalıştay ile tamamlanacak.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |