ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2329
    Dolar
  • Euro
    34,9539
    Euro
  • Altın
    2.412,060
    Altın
  • Bist-100
    10.400,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/37°
    ADANA
  • ANKARA
    16/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/32°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/37°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doktora, mühendise peşin vergi geliyor!
Doktora, mühendise peşin vergi geliyor!
2,4 milyon araç denetlendi!
2,4 milyon araç denetlendi!
İstanbul'da bina çöktü!
İstanbul'da bina çöktü!
Şampiyonlar Ligi Kupası Real Madrid'in
Şampiyonlar Ligi Kupası Real Madrid'in
16 Mayıs 2024 Perşembe - 10:16

ETİK'te Başkan İşler güven tazeledi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK)  22. Seçimli Genel Kurulu İzmir’de yapıldı. Mevcut ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler tek aday olarak girdiği seçimde oy birliği ile güven tazeledi. İşler iki dönemi Yönetim Kurulu üyesi 4 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı olarak toplam 20 yıldır yönetiminde yer aldığı ETİK'te 5.kez başkan olarak seçildi.

ETİK te Başkan İşler güven tazeledi

İzmir’in Bornova İlçesi’ndeki İbis Styles Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısına İzmir Valisi Süleyman Elban, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner,  Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kültür ve Turizm İzmir İl Müdür Vekili Fahrettin Kerem Çevik, Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, SKAL İzmir Kulübü Başkanı Güner Güney, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölge Başkan yardımcısı Sevgi Can, Türk basınının önemli isimleri, konuk turizmciler ve ETİK üyeleri katıldı.

Moderatörlüğünü Alp Kırşan’ın üstlendiği toplantıda; ETİK Başkanı Mehmet İşler,  Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, SKAL İzmir Kulübü Başkanı Güner Güney, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölge Başkan Yardımcısı Sevgi Can ve İzmir Valisi Süleyman Elban Genel Kurul öncesi birer konuşma yaptılar.  

İzmir Valisi Süleyman Elban, turizme büyük önem verdiğini, İzmir turizminin kalkınabilmesi için tüm kurum ve kuruluşların el birliği yapması gerektiğini söyledi.  Elban, ““Bu kadar tarihi zenginliğine doğal güzelliğine inanılmaz gastronomisi ve çok özel insan yapısına ve yaşam tarzına rağmen niye çok turist alamıyoruz. Gerçekten ilginç. Niye alamadığımızla ilgili ciddi bir çalışma yapmamız gerekiyor.  Bireysel olarak çok güzel işletmelerimiz var. Belli turizm noktalarımız çok ön plana çıkıyor. Ama Antalya dediğimizde il olarak Antalya’nın hepsi ön planda. İzmir’e  5 milyon turist hedefi  çok gerçekçi. Ama gerçekçi ve doğru hedefin gelen turistin niteliği ve bıraktıklarıyla da orantılı olması lazım. İzmir markasını tarihiyle, doğasıyla gastronomisiyle, deniziyle ve diğer tüm alanlarıyla doğru pazarlamak gerekiyor” dedi.

TURİZMCİLERLE  DESTEK VERENLERE VEFA VE TEŞEKKÜR

Protokol konuşmalarının ardından birliğin vefa ve teşekkür plaketlerinin takdimine geçildi. İzmir Valisi Süleyman Elban ebediyete intikal etmiş Türk Turizminin duayen isimleri Haluk Nişlioğlu ve Şinasi Hurda’nın yakınlarına vefa, turizmciler Mustafa Kaya, Ahmet Kilimci, Veysi Öncel, Sevil Görgülü ile Kültür ve Turizm İzmir eski İl Müdürü Murat Karaçanta’ya teşekkür plaketlerini verdi.

ETİK yetkilileri ve diğer protokol üyelerince ise Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, turizm sektörünün önemli isimleri Öğuz Özkardeş, Oğuz Akçura, İsa Erdem, İbrahim Babak, Haluk Alay, Teoman Şensoy, Latife Karasu, Gökhan Sengel, ETİK eski yönetim kurulu üyeleri Şinasi Akçay, Murat Ağbaba, Deniz Tokgün, Reyhan Koç  ve Didem Ersoy, Hukuk Danışmanı Ali Onar ve Genel Koordinatör Leman Erçam’a teşekkür, Club Marvy adına Umut Terzi’ye tesis başarı  plaketleri takdim edildi.

BASIN TEMSİLCİLERİ ALKIŞLANDILAR

Turizme verdikleri destekler için tüm basını temsilen teşekkür plaketlerinin takdimi sırasında, üyeler ve katılımcılar; Hürriyet Gazetesi Ege Temsilcisi Deniz Sipahi, Milliyet Gazetesi Yazarı Osman Gencer, Posta Gazetesi Ege Temsilcisi Banu Şen, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir, Gözlem Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Çetin Gürel, Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı  ve birlik faaliyetleri  ve genel kurul çalışmalarına destek veren Radyo Ege adına Eylem Aslan’ı ayakta alkışladılar.        

TÜRKİYENİN KONAKLAMA SEKTÖRÜNDE KURULAN İLK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ

ETİK Başkanlığına yeniden seçilen Mehmet İşler ise öncelikle  5 milyon turist vurgusu yaptı.  Genel Kurul sonrası açıklamalarda bulunan İşler; “ETİK 22. Genel Kurulu’nu yaptı. Yeni yönetim, denetim ve Danışma Kurulu üyelerini  belirlemiş oldu.  ETİK 1958 yılında konaklama sektörünün kurulan ilk Sivil Toplum Örgütüdür. Bu güne kadar tüm Ege’yi kapsayan çalışmalarıyla birlikte, sektörde önemli bir görev üstlenmiştir.”

İZMİR İÇİN HEDEF BEŞ MİLYON TURİST

 “Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir’de şu andaki turist sayısı 2 milyona çapa atmış durumdadır. İzmir’in bu sayıyı artık aşması gerekiyor. Hedefi en az nüfusu kadar yani 5 milyon olmalıdır. İzmir olarak zaten 10 milyon gibi bir turist beklemiyoruz.  Burada en büyük beklentimiz nitelikli turist gelmesidir. Ağaç boyunu geçmeyen, doğayla iç içe olan, her şey dahilden daha çok yarım pansiyon, oda kahvaltı bazında veya sadece oda bazında, Türkiye’nin bu yöndeki konaklama konsepti konusunda kendini ön plana çıkarmak isteyen, her şey dahil konsepti ile yarışmak istemeyen, kendi kulvarında giden bir bölge olarak sürdürülebilirliği sağlamaktır.

YÜZDE ELLİ KAPASİTEYLE ÇALIŞAN 10 MİYONLUK HAVAALANIMIZ VAR

 “ İzmir’in çok önemli ve 10 milyon kapasiteli bir havaalanı var. Maalesef yüzde elli kapasiteyle çalışmaktadır. Oysa İzmir gerek havaalanı, gerek tarihi, gastronomisi, spor turizmiyle iklimiyle, her şeyden daha önemlisi kaplıcasıyla ve kongre merkezlerine sahip olacak altyapısıyla turizmin tüm çeşitlerine cevap verebilecek bir şehirdir. Ancak bu zenginlik varken iki milyona çıpa atmış durumdadır. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun son döneminde iki buçuk milyonu bulan İzmir,  geçtiğimiz beş yılda Sayın Tunç Soyer döneminde iki milyonu geçememiştir. Sayın Cemil Tugay’la bu rakamı beş milyona çekmek isteyecektir. Cemil Tugay’ın geldiğinde turizme verdiği önem tüm camia için heyecanlandırıcı olmuştur. Kendisinin deyimiyle 3T’nin yani turizm, tarım ve ticaretin önemini vurgulamıştır.  Turizm bu yıl 60 milyon turist ve 60 milyar dolar girdi hedefiyle Türkiye'de ekonominin baş aktörü olduğunu göstermiştir.  Türkiye turizmin bu bereketinden faydalanırken İzmir’in iki milyon turistte kalıp, bu pastadan pay almaması büyük talihsizliktir. İzmir’in en kısa zamanda kısa, orta ve uzun vadeli turizm stratejisini yapması gerekiyor.  Bunu tüm paydaşların siyaset üstü düşünerek gerçekleştirmesi gerekiyor.”

SAYIN VALİ RÜZGARIYLA GELDİ

“ Bir insan bir yere geldiğinde rüzgarıyla anılır. Çok kıymetli Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban, Adana’daki Portakal Çiçeği Festivali ile beraber, bir anda Adana’yı nasıl bir destinasyon ve çekim gücü haline getirdiyse, birikmiş turizm aklı ve bilgisiyle bize yol gösterecektir.  Sayın Elban ile birlikte İzmir’de ortak paydaşları bir araya gelecek  ve hedeflerin yakalanması oldukça kolay olacaktır.  Sayın Valimizde bu nüve, Sayın Büyükşehir Belediye başkanımızda bu arzu ve istek varken Ticaret Odası Başkanımız Sayın Mahmut Özgener’le birlikte tüm turizm paydaşları olarak iki milyona çapa atan İzmir turizmini muhakkak beş milyona çıkartmamız gerekiyor. Düşünün bu ülkeye altmış milyon turist geliyor ve bunun içinden İzmir iki milyonla yetiniyor. Bu kadar kültür ve tarih hazinesine sahip Türkiye’nin üçüncü büyük kenti için küçük bir rakamdır. Hak etmediği bir yerdedir.  Bu yüzden İzmir’in iç pazarda bile ciddi bir tanıtıma ihtiyacı vardır. “

YENİDEN “İZMİRE DOYAMAZSIN” DEMELİYİZ

“Aziz Kocaoğlu döneminde yaratılan “İzmir’e Doyamazsın” sloganı büyük bir olay oldu. Bu sloganla birlikte İzmir iç pazardan çok büyük bir pay aldı.  Bu ve buna benzer projelere ihtiyaç var.  En önemli yanlardan biri körfezdir. Bu doğal körfezde  müthiş spor aktiviteleri yapılabilir. İzmir hak ettiği yere gelebilir. Un  var şeker var yağ var, helva yapmak için paydaşlar var. Bu konuda kanaat önderlerinin ortak hareket edip siyaset üstü bir yaklaşımla çalışma yapması gerekiyor. Bunu Sayın Elban, Tugay ve Özgener'n liderliğinde yapacağımıza inanıyorum. İzmirli olmak bir ayrıcalıktır. Bu güzelliği tüm Türkiye ve dünyayla paylaşmak istiyoruz.” Dedi.

 
Kuru ve kabuklu meyve sektörünün kalbi Kanada'da attı
 
İzmir’de bayram havası esecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuru ve kabuklu meyve sektörünün kalbi Kanada'da attı
Dünya genelinde kuru meyve ve kabuklu meyvelerin en üst istişare platformu ...
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nde yeni başkan belli oldu
Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarını çatısı altında buluşturan ...
Kemalpaşa Lojistik Merkezi’ne Alman markajı
Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkileri zenginleştirmeyi amaçlayan ...
 
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine dev zam!
Otoyol ve köprü geçiş ücretleri, gece yarısından geçerli olmak üzere yeniden ...
Eskinazi'den 'Kamuda tasarruf'' açıklaması... Yap-İşlet-Devret modeli ile ilgili uyarı yaptı!
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Hazine ve Maliye ...
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
EPDK'nin Kurul kararına göre, yarın itibarıyla akaryakıt istasyonlarında ...
 
Türk mobilya sektörünün gözü Suudi Arabistan’da...
Türk mobilya sektörü, eskiden beri en önemli pazarları arasında yer alan ...
Bir sigara grubuna daha zam!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Esse sigara ...
Kamuda tasarruf paketi açıklandı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri