ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    37,9394
    Dolar
  • Euro
    40,9986
    Euro
  • Altın
    3.804,520
    Altın
  • Bist-100
    9.659,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/21°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/19°
    IZMIR
  • KONYA
    5/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
semih balaban,
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan sabaha karşı 'boykot' açıklaması: Bu çağrı ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir darbe girişimidir!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan sabaha karşı "boykot" açıklaması: Bu çağrı ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir darbe girişimidir!
Enflasyon verileri açıklandı, emekliye zam oranı hesaplandı
Enflasyon verileri açıklandı, emekliye zam oranı hesaplandı
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem
İhraç edilen 5 Atatürkçü teğmenden flaş karar
İhraç edilen 5 Atatürkçü teğmenden flaş karar
28 Temmuz 2024 Pazar - 09:43

ESHOT’un Eşitliğe Sür projesine Avrupa’dan hibe desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kadın şoför istihdamını artırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini geliştirmek amacıyla “Eşitliğe Sür” projesini geliştirdi. Fransız Kalkınma Ajansı’na (AFD) sunulan proje kabul gördü. İmzalanan hibe sözleşmesi kapsamında AFD, çeşitli eğitim süreçlerini içeren projeye 100 bin Euro’luk karşılıksız maddi destek verecek.

ESHOT’un Eşitliğe Sür projesine Avrupa’dan hibe desteği

Toplu ulaşımda cinsiyet eşitliği farkındalığını güçlendirmek ve kadınların bu sektörde daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Eşitliğe Sür-Kadın Şoför İstihdamı” projesi hayata geçiyor. ESHOT yönetimi, projenin hayata geçirilmesi için Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile hibe sözleşmesi imzaladı. 

AFD’nin kuruluşunun 20’nci yıl dönümü kapsamında İstanbul’da düzenlenen imza törenine, ESHOT Genel Müdürü Turgay Bozoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Çelik, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Kader Sertpoyraz ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ferit Yüzer katıldı. Sözleşme, Bozoğlu ve AFD Genel Müdürü Remy Rioux arasında imzalandı. İmza törenine, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont da katıldı. Sözleşme kapsamında AFD, çeşitli eğitim süreçlerini içeren projeye 100 bin Euro’luk karşılıksız maddi destek verecek.



Bozoğlu: Türkiye’ye örnek olacak
ESHOT Genel Müdürü Bozoğlu, törende yaptığı konuşmada, projenin yalnızca İzmir için değil, yaratacağı çarpan etkisiyle Türkiye için örnek olacağını vurguladı. Bozoğlu, “Biliyoruz ki bir toplumun medeniyet seviyesi, kadınlara verdiği değerle ölçülür. Şoför olarak görev alan her kadın kendine değer katacak, ülke kalkınmasına destek, toplumun aydınlanması ve yükselmesi için önemli bir örnek olacak. Proje, toplumda mevcut önyargıları yıkmayı, kadınlara cesaret vermeyi ve kariyer planlarında toplu ulaşım sektörünün de yer almasını sağlamayı amaçlayacak. Bu çerçevede, kurumumuzda otobüs şoförü olmak isteyen kadınlarda ve toplumda farkındalık yaratacak bir kampanya düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi internet sitesi ve İZELMAN AŞ üzerinden başvuru yapan kadın şoför adaylarına; üniversiteler ve sürücü kursları işbirlikleriyle teorik, teknik, pratik ve saha eğitimlerinin verilmesi amacıyla ‘Kadın Şoför Akademisi’ kurulacak. Son olarak proje deneyimlerinin diğer kentlerle de paylaşılabilmesi, önerilerin alınması ve elde edilen verilerle akademik bir yayın hazırlanması için sempozyum düzenlenmesi de planlanıyor” dedi.  

Sayıları 200’ü geçti
ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesindeki kadın şoför sayısı, yapılan son alımlarla birlikte 203’e yükseldi. Böylece, 200 olan 2024 hedefine şimdiden ulaşıldı. Kurum, uygun kriterleri taşıyan, eğitim ve sınav süreçlerini başarıyla geçen kadın şoförleri, Eşitliğe Sür projesi kapsamında istihdam etmeye devam edecek. Proje ile ilgili detaylar ve başvuru koşulları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılacak. 

 
İzmir'de 94 kaçak göçmen kurtarıldı
 
Büyükşehir 3 ayda 40 kilometrelik köy yolunu yeniledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökdere’de Aşure Buluşması...
Bornovalılar, Gökdere Köyü’nde düzenlenen Geleneksel Aşure Etkinliği’nde ...
İzmir Büyükşehir'den eleştirilere yanıt... "Siyaseten karşı oldukları tarafa suç atma telaşı"
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak’ta iki yurttaşın sokakta elektrik ...
Çiğli'de emekçilere zam müjdesi!
TÜİK’in Temmuz ayı enflasyon rakamını açıklamasının ardından, ilk zam ...
 
Dikili'de Ceyda Düvenci rüzgarı!
Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi iş birliği ile düzenlenen ...
Buca'da Hacı Bektaş Veli Parkı için modern proje!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Kuruçeşme Mahalle ziyareti esnasında ...
Karşıyaka Çarşısı El Emeği Gece Pazarı ile şenlendi!
Karşıyaka Belediyesi tarafından, ilçenin vitrini konumundaki Karşıyaka ...
 
Konak Belediyesi’nden genç çiftlere ücretsiz gelinlik desteği!
Konak Belediyesi, evlilik hazırlığı yapan dar gelirli çiftlere destek ...
Sanal gerçeklik oyunuyla çevre bilinci oluşturuluyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, genç nesillerin çevre bilincini artırmak ...
İzmir'in stratejik planında Yeni Nesil Belediyecilik var!
İzmir'in geleceğini İzmir Planlama Ajansı ile yeniden şekillendiren İzmir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 27 20 5 2 67 25 42 65
3 Reeder Samsunspor 28 15 6 7 44 32 12 51
4 Beşiktaş 27 13 8 6 41 27 14 47
5 ikas Eyüpspor 28 12 8 8 41 32 9 44
6 Rams Başakşehir 27 11 6 10 44 38 6 39
7 Göztepe 27 10 8 9 45 35 10 38
8 Gaziantep FK 27 11 5 11 36 36 0 38
9 Kasımpaşa 28 9 11 8 49 52 -3 38
10 Trabzonspor 27 9 9 9 44 32 12 36
11 Onvo Antalyaspor 28 10 6 12 32 52 -20 36
12 Tümosan Konyaspor 28 9 7 12 34 40 -6 34
13 Çaykur Rizespor 27 10 3 14 34 46 -12 33
14 Corendon Alanyaspor 28 8 7 13 32 42 -10 31
15 Net Global Sivasspor 28 8 6 14 38 46 -8 30
16 Sipay Bodrum FK 28 8 6 14 22 33 -11 30
17 Bellona Kayserispor 27 7 9 11 32 46 -14 30
18 Atakaş Hatayspor 27 4 7 16 29 51 -22 19
19 Adana Demirspor 27 2 4 21 26 65 -39 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri