“Doğu’dan Batı’ya Sevgi Yolu” temalı bu kültür etkinliği, 8 Haziran akşamı gerçekleştirilecek. Ünlü mankenlerin podyuma çıkacağı defileden elde edilen tüm gelir, tedavi sürecindeki çocuklarını beklerken haftalarca hastane bahçesinde, araba bagajlarında ya da koridorlardaki sandalyelerin üzerinde yatmak zorunda kalan anne ve babalar için başlatılan “askıda oda” projesine aktarılacak.
Sadece bir kültür etkinliği değil
8 Haziran Çarşamba akşamı İzmir Agora Ören Yeri’nde gerçekleştirilecek “Doğu’dan Batı’ya Sevgi Yolu” temalı kültür etkinliğinde, Zerzevan Kalesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun ile Antik Symrna Kazı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy tarafından birer kısa sunum da yapılacak. Gecede, Zerzevan Kalesi kazıları sırasında bulunan ve Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü kuyumculuk atölyesinde bire bir aynısı üretilen Roma dönemine ait kolye, küpe, bilezik, yüzük gibi takılar ve kemer tokaları ünlü mankenlerce podyumda sergilenecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı izni ile tarihi Agora’nın muhteşem atmosferinde gerçekleştirilecek etkinliğin çok önemli bir amaca hizmet edeceğini belirten KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı İklil Ulueren şöyle konuştu:
“Askıda Oda fonunda biriken paralarla ödeme gücü olmayan hasta ve hasta yakınlarının ücretsiz konaklamalarını sağlıyoruz. Bugüne kadar iki konukevimizde 600’e yakın hasta ve yakını ücretsiz kaldı. Ancak sürekli artan bu talebi karşılayabilmek için hayırseverlerimizin katkısına daha çok ihtiyacımız var. Sponsorlarımızın desteği ile gerçekleştireceğimiz bu etkinlik hem önemli bir tanıtıma katkı sağlama, hem de KİTVAK gönüllülerini bir araya getirme açısından çok önemli. İzmirli hayırseverlerin, sanatseverlerin desteklerini bekliyoruz.”
Hayırsever bağışlarıyla yaratılan mucize
“Umut kanseri de iyileştirir” sloganıyla başta çocuklar olmak üzere onkoloji hastalarının ellerinden tutmaya çalışan KİTVAK, çeyrek yüzyıllık geçmişine 4 büyük eser sığdırdı. Hayırseverlerin bağışlarıyla ilk olarak kendi alanında Türkiye’nin en büyük kapasiteli hastanesi Ege Üniversitesi KİTVAK -Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ni hizmete açan vakıf, daha sonra Ege Üniversitesi Hastanesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi kampüslerinde birer Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi kurdu. Üniversitelerce işletilen konukevlerindeki ücretlerin asgari düzeyde belirlenmesine karşın, ödeme gücü hiç olmayan hasta ve hasta yakınları için de “Askıda oda” projesini hayata geçiren İzmir merkezli vakıf, son olarak çocuk hastaların ilik nakli tedavilerindeki başarı oranını yüzde 100’lere ulaştırmayı hedefleyen Bilge Uysal Hücre İşleme Merkezi’ni hizmete açtı.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |