ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,2398
    Dolar
  • Euro
    37,6309
    Euro
  • Altın
    2.922,340
    Altın
  • Bist-100
    9.109,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İki kadını katleden Semih Çelik'in cenaze namazı iptal edildi!
İki kadını katleden Semih Çelik'in cenaze namazı iptal edildi!
Domuz sandığı yaşlı kadını tüfekle vurarak öldürdü!
Domuz sandığı yaşlı kadını tüfekle vurarak öldürdü!
Cezaevi koridorunda sır ölüm!
Cezaevi koridorunda sır ölüm!
2,5 milyarlık vurgunda 28 tutuklama!
2,5 milyarlık vurgunda 28 tutuklama!
5 Ekim 2024 Cumartesi - 14:41

Çeşmeliler Pati Park'ta can dostlarla buluştu!

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Pati Park’ta düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanvekili Banu Ayhan, Çeşme Belediyesi olarak Çeşme’deki sokak hayvanlarına yaptıkları çalışmalardan bahsederek, geçen aylarda Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü kurarak çalışmaları hızlandırdıklarını ifade etti. Ayhan, “Daha iyi bir dünya yaratmak için, hayvanların haklarını savunmalı ve onlara daha adil bir yaşam sunmalıyız” dedi.

Çeşmeliler Pati Park ta can dostlarla buluştu!

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Çeşme Belediyesi ve Çeşme Kent Konseyi iş birliği Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvanseverler Derneği (ÇESAL), Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), ARES Hayvan Koruma ve Yaşam Derneği, Çeşme Doğa ve Hayvanseverler ve Koruyanlar Derneği destekleri ile Alaçatı Pati Park’ta düzenlenen etkinliğe; Çeşme Belediye Başkanvekili Banu Ayhan’ın yanı sıra CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Burak Köksalan, CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Derya Atalan, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Güler, Sanatçı Pınar Aylin, dernekler ve çok sayıda hayvansever vatandaş da katıldı.

Etkinlikte konuşan Çeşme Belediye Başkanvekili Banu Ayhan, sokağı doğayı paylaştığımız canlıların yaşamlarına saygı duymanın ve onları korumanın önemini hatırlatarak, “Can dostlarımız bu dünyada bizimle birlikte yaşayan, duyguları olan ve yaşam alanlarımızı paylaşan canlılar... Onların da hisleri, acıları ve mutlulukları var. Fakat ne yazık ki, pek çok hayvan hala kötü muameleye, istismara ve insan kaynaklı tehlikelere maruz kalmaktadır. Bu nedenle, onların haklarını savunmak, bizim sorumluluğumuzdur” dedi.

“ADİL BİR YAŞAM SUNMALIYIZ”

Can dostları sahiplenmenin, onları korumanın ve yaşam alanlarını temiz tutmanın basit ancak büyük bir değişimin parçası olabileceğinin altını önemle çizen Ayhan, “Daha iyi bir dünya yaratmak için, hayvanların haklarını savunmalı ve onlara daha adil bir yaşam sunmalıyız. Çeşme Belediyesi olarak imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak Çeşme’deki sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve tedavisi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu amaçla geçtiğimiz aylarda Veteriner İşleri Müdürlüğümüzü kurarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Belediyemiz barınağını daha da geliştirecek, orada tedavi gören ve yaşayan hayvanların en rahat şekilde hayatlarını sürdürmesi için çalışacağız. Sahiplendirme çalışmalarımıza hız vererek onlara sıcak bir yuva bulmak için mücadele vereceğiz” diye sözlerini noktaladı.

“BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ SAHİP ÇIKMAK ÜZERİNE KURULU”

Sanatçı Pınar Aylin ise “Biz bu kadim topraklarda her zaman sevgiyi öncelikli tuttuk. Atalarımızdan beri burada yaşayan her ırka her millete saygı duyduk. Bu insandan başlıyor. Aslında makrodan mikroya dağılıyor. Ve bunların şu anda da ucunda sevgili sözsüz canlarımız geliyor. Şimdi de onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü ülkemize geldikleri zaman turistler diyorlar ki nasıl bir yer burası? Mutlu kediler, mutlu köpekler, mutlu canlar ülkesi… Çünkü onların sokaklarında öyle bir şey yok. Ama bizim kültürümüz sahip çıkmak üzerine kurulu. Bizim kültürümüz sevgi üzerine kurulu. Ve dolayısıyla da şu anda hepimizin aslında yapabileceği en fazla şey bu. Bu ışığı çoğaltabilmek için ilk önce buradan başlamak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

Çeşme Belediyesi Geçici Rehabilitasyon Merkezi’nde misafir edilen can dostların bir kısmının kalıcı yuvaları ile buluşmaları için can dostlarımızla tanışma etkinliği düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı Köpek Unsurları Arama Kurtarma ve Kadavra Köpeklerinin gösterisi ile devam eden etkinlik, Avukat Şefika Yıldırım Sert’in konuşmacı olarak yer aldığı “Hayvan Hakları Söyleşisi” ile son buldu.

 

 
2,5 milyarlık vurgunda 28 tutuklama!
 
Cezaevi koridorunda sır ölüm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Önal'dan anlamlı ziyaret!
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, kendisine sosyal medya üzerinden ...
Çeşme'de hedef 100 bin sakız ağacı!
Çeşme Belediyesi ve S.S. Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliği ...
Karabağlar’da çocuklar can dostlarla buluştu!
Karabağlar Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında ...
 
Karşıyakalılar her mevsim güne sporla başlıyor!
Karşıyaka Belediyesi’nin yaz aylarında açık havada düzenlediği sabah aktiviteleri, ...
Liseliler plaj voleybolu şenliğinde buluşuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11-13 Ekim tarihleri arasında, lise öğrencilerinin ...
İzmir Marina’da yıllık 400 bin TL tasarruf sağlayan iş birliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZDENİZ, kurumun öz kaynaklarını ...
 
Çiğli’de ciabatta ekmek atölyesi!
Çiğli Belediyesi Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi, kadınların ...
Efes Selçuk'ta anlamlı kutlama: Yuvam Olur Musun?
Efes Selçuk Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü İstasyon ...
Bornova'da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinliği!
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Bornova’da, Bornova Belediyesi ve Milli ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri