SONKALEİZMİR - Çeşme'nin Germiyan Mahallesi'nde bulunan ve 2000 yılında hizmete açılan 100 devre mülk konut ve havuzlu sosyal tesisten oluşan Altın Çeşme Tatil Köyü, açıldıktan birkaç yıl sonra su, elektrik ve yasal giderlerinin ödenmemesi nedeniyle icralık oldu. Tatil köyü, zaman içerisinde kullanılamaz duruma geldi.
Türkiye’de ve yurtdışında sonu gelmeyen mahkemeler, davalar sonucu bu önemli yatırım atıl kaldı. Binalar çürümeye başladı, talan edildi ve burası düzensiz göçmenlerin yunanistan’a kaçmak için konuşlandıkları bir moloz yığını haline geldi.
Çeşme Çevre Derneği, 21 yıldır atıl durumda kaderine terk edilen tatil köyünün harabeye dönüştüğünü, güvenlik tehlikesi oluşturduğunu belirterek, tesisin yeniden ülke ekonomisine kazandırılmasını veya tamamen kaldırılmasını talep etti. Dernekten yapılan açıklamada, “Tatil köyünün bulunduğu yer Çeşme’nin en güzel yeri, Her açıdan deniz görünüyor. O kadar güzel başka bir yer yok, bu kadar güzel bir yer harabe merkezi olarak kalmamalı” denildi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |