Çevreciler, "İzmir Valiliği’nin, Çeşme Belediyesi’nin kararını bozmasının ardından alana iş makineleri girdi ve çalışmalar yeniden başladı. Gelen bilgilere göre; şu ana dek alana 150 ton beton döküldü. Projenin gerçekleşmesi halinde alana rüzgar tirbünlerinin girebilmesi için 8 metre genişliğinde yollar açılacak, orman yok edilecek” açıklamasını yaptı. İzmir Anıtlar Kurulu'nu ile Çevre ve Kültür Bakanlığını da göreve çağırdı. Alandaki tarihi eserlerin korumaya alınmasını istedi.
Çevrecilerden Dr. Engin Önen de 500 yıllık Germiyan köyünde zaten yeterince RES ve taş ocakları tesislerinin bulunduğunu, köyün yaşanmaz hale geldiğini, ormanlarının ve doğasının yeni bir RES tesisini kaldıramayacağını söyledi.
Çeşme Çevre platformunundan Dr.Ahmet Güler de Güral Poreslen’in kazanacağı 3-5 kuruş için mahkeme sonrası vazgeçmiş olduğu bir projeyi tekrar devreye almasının markasına zarar verdiğini, projeyi finanse eden Alman Şirketi Enercon’u kendi ülkelerinde yapmayacakları bu hukuksuzluğa karşı Almanya’da “çevre katili” olarak teşhir edeceklerini, Alman Enerji bakanlığı ve kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti. Dr. Güler, tüm İzmir milletvekillerini davet etmelerine rağmen tek bir vekilin gelmemesini şiddetle kınadı.
Çevreciler, daha sonra yanlarında getirdikleri porselenleri kırıp Güral Porselen'i protesto etti.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |