ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6610
    Dolar
  • Euro
    35,4440
    Euro
  • Altın
    2.509,730
    Altın
  • Bist-100
    10.852,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/36°
    ADANA
  • ANKARA
    17/32°
    ANKARA
  • ANTALYA
    29/39°
    ANTALYA
  • BURSA
    20/32°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/38°
    IZMIR
  • KONYA
    19/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel: Geçim olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur!
Özgür Özel: Geçim olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur!
Adnan Oktar o hesaplar için kapatma davası açtı!
Adnan Oktar o hesaplar için kapatma davası açtı!
Erdoğan'dan Esad'a davet!
Erdoğan'dan Esad'a davet!
Eşi, kızı ve torununu öldürüp intihara kalkıştı!
Eşi, kızı ve torununu öldürüp intihara kalkıştı!
8 Haziran 2024 Cumartesi - 15:30

CHP lideri Özel'den flaş İzmir mesajları...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ziyaret etti. İzmir'le ilgili flaş mesajlar veren Özel, "Manisa'da aldığımız oy yüzde 60 iken İzmir'deki oy oranını oturup konuşuyoruz. Bir başarısızlıktan bahsetmek mümkün değil ama daha iyi rakamlara ulaşmak için gayret göstereceğiz" dedi. Özel, Menemen özelinde de konuşarak, "1 yıl sonra Menemen adayımızı açıklayacağız. Menemen'de rekor kıracağız" dedi.

CHP lideri Özel den flaş İzmir mesajları...

SONKALEİZMİR-CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Kültürpark İzmir Sanat'ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'la bir araya geldi. Özel'in Tugay'a yaptığı ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper yer aldı. 


"AKP İSTANBUL BÜTÇESİ KADAR İZMİR'E BÜTÇE AYIRDI"

CHP Lideri Özgür Özel, yerel seçimlerle ilgili değerlendirme yaparak şöyle konuştu:

"İzmir 29 belediyenin seçildiği bir başarıyı elde etti. AKP buraya yüksek düzeyde önem arz etti. Çok büyük bir kampanya yürüttüler, algı yaratamaya çalıştılar. İzmir'de çok takip edilen sosyal medya hesaplarından başlayarak görülmemiş bir bütçe ayırdılar, neredeyse İstanbul bütçesinden daha fazla rakam ayırdılar. Onların maddi gücüyle rakabet edecek gücümüz yoktu. Bizim kampanyamız Atatürk'ün annesinin emanet edildiği kentin sorumluluğunu taşıyordu.  Bu sorumluluk ve bilinçle çalıştık ve bu seçim sonucunu aldık. Biz seçimden önce 25 kesin ama acaba 28 olur mu, 30 olur mu derken; birileri İzmir üzerinden farklı hesap kuruyordu, CHP ve İzmir'i tartıştırma çalıştılar.



"MENEMEN'DE REKOR KIRACAĞIZ"

Biz İzmir'de 9 kadın aday gösterdik, İzmirliler 8'ine teveccüh gösterdiler. 12 genç aday gösterdik, İzmirliler 11'ini seçti, seçilmeyen arkadaşımız ise geriden geldi ama güzel ilerleme kat etti. Kadın adayımızın karşısında onların bir adayı yoktu, adeta hükümet vardı. Kamunun tüm  kaynakları harcandı. Bir sonraki dönem seçimleri için Menemen adayımızı 1 yıl sonra açıklayacağız ve ilçede koordineli çalışacağız. Şimdiden söylüyorum; Menemen'de rekor oy alacağız. Gelecek hedefimiz 30'da 30 ve Büyükşehir" ifadelerini kullandı. 

"ÖRGÜT OLMAZSA OLMAZ"

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu nezdinde İzmir örgütüne teşekkür eden Özel, "Yanımda il başkanım var, kendisinin seçim dönemindeki gayretleri çok önemli. Başarı sadece genel başkan ve konjonktürle izah edilemez. Örgüt olmazsa olmaz. İzmir başarısı iyi adayların, genel kampanyanın ruhuna uygun adaylarla, değişimi en çok isteyen, değişimi yüzde 92 ile desteklemiş bir kenttin beklentilerine uygun adaylaşma ve adayların örgüt tarafından benimsenmesiyle ortaya çıkan sonuçtur" dedi. 

"ÖZELEŞTİRİMİZİ YAPIYORUZ"

İzmir ile Manisa'nın oy oranlarına atıfta bulunan Özel, "Kendi içimizde özeleştiri yapıyoruz. Manisa'da aldığımız oy yüzde 60 iken İzmir'deki oy oranını oturup konuşuyoruz. Bir başarısızlıktan bahsetmek mümkün değil ama daha iyi rakamlara ulaşmak için gayret göstereğiz. Tabi haksızlık yapmayalım, oyu yüzde 10'un üzerinde olan 2 parti geçen dönemde aday çıkarmayıp bu seçimde çıkardı. Partimize karşı kampanyalar vardı. Artık yetki Cemil Tugay'da. Onlardan sadece kentte güzel işler yapmalarını beklemiyoruz. İzmir'in beklentilerine en iyi şekilde cevap verilmeli" dedi. 

"GENÇLER BİZİ BİRİNCİ PARTİ YAPTIĞINA PİŞMAN OLMAYACAK"

Özel Türkiye gündemine ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu: 

Vatandaşımız bunlar Türkiye'yi yönetmeye hazır mı diye bakıyorlar. Seçmen Cemil BaŞkanın cebine bir anahtar sıkıştırdı. Bu kentin altın anahtarı değil o anahtar, Büyüklehir kasası ya da kapısının anahtarı değil. O anahtar ne zaman yapılırsa genel seçimlerde partimizin iktidara gelmesinin anahtarıdır. Bu bilinçle çalışıyorlar. Biz onları desteklemeye devam edeceğiz. SODEM ve SODEMSEN güzel konumlandı, belediyeleri oradan yönetiyoruz. İçinde Türkiye'nin en iyileri var. CHP'de yönetim mimarisi ve CHP'nin kurumsal reform gerçekleştirdiğini yeni nesil siyasette dünyada en önde giden kurum haline geldiğini takip edeceksiniz. Gençler bizi birinci parti yaptığına pişman olmayacak. 

"AKP SEÇMENİN YÜZDE 82'Sİ DE MEMNUN DEĞİL"

Maalesef Türkiye kötü eğitim sistemine sahip, ithalat ve ihracatta inanılmaz dengesizlik var. Üst düzey teknoloji ithal ediyoruz. Almanlar en büyük 4 otomobil firmasına sahipler, dünyanın en büyük limuzinini üretiyorlar. Onları bizlere satıp kendi yöneticileri mütevazi minibüslere biniyorlar. Orada yöneticiler değil halk zengin. Üzerinde mutabakat sağlanmış bir eğitim sistemleri var. En iyi mühendis nasıl yetiştirilir, ara eleman nasıl yetiştirilir. Kim kültür sanatla, kim teknolojiyle uğraşacak, herkesin rıza gösterdiği bir eğitim sistemleri var. Bizimkiler boyacı küpü gibi, yaptık 7 gün içinde görüş bildirin diyorlar. 7 yaşında çocukların sınıfına tabut getirenlerden, tavaf öğretiyoruz diyerek o çocukları İslamiyet'i tanımaktan da uzaklaştırdıkları saçma sapan işler var. AK Partili seçmenin bile yüzde 82'si bu eğitim sisteminden rahatsız. Türkiye'de bağımsız, çağdaş eğitime erişim sınıfsal bir problemdir. Çocuğunu özel okula gönderemeyenler maalesef çağdaş, iyi eğitime ulaşmaktan uzaklar. Bu konuda çok önemli adımlar atılmalı.

"BİZE OY VEREN AKP'LİLERE SORUŞTURMA AÇILDI"

CHP olarak 31 Mart'ta kazandığımız bir siyasi başarıdır ama bir zaferden çok bir görev olarak sorumluluk olarak görüyoruz Kimseyi ötekileştirmeden çok önemli görevler yapacağız. Belediye Başkanımız sağlıklı kentler birliği başkanlığını da kabul etti. Kendisiyle Ege Belediyeler Birliğine de gideceğiz. TBB seçimleri hepsi CHP'nin yönetim anlayışını gösteren önemli örnekler. Geçmişte AK Parti, MHP ile yönetimi alıyorken biz tek başımıza çoğunluğunu sağlayıp yarısını biz aldık, yarısını 7 partiye görev teklif ettik. Bu görevi Yeniden Refah, İYİ Parti ve DEM kabul etti. Cumhur İttifakı aday çıkardı. Yeniden Refah bizim yanımızda yer aldı. Bizim kucaklayıcı tavrımız Cumhur İttifakı tarafından benimsendi. Bize 1 koltuk vermeyen AKP'ye 4 koltuk teklif ettik. Bize oy veren birçok AKP'li hakkında soruşturma açıldı. Biz ekonomide gücümüz ne kadarsa o kadar ekonomik kaynak kullanacağız. Gerisini de diğer arkadaşlarımız belediye başkanlarımızla paylaşacağız. Biz yüzde 50 artı 1 alıp alıp yüzde 100'ü kullanmayı doğru bulmuyoruz.

"İZMİR'İN YÜZÜ GÜLECEK"

Cemil Başkana ve seçilen tüm belediye başkanlarımıza hangi partiden seçilmiş olursa olsun tüm meclis üyelerine başarılar diliyorum. Atatürk'ün gözbebeği bu kente gözümüz gibi bakmaya devam edeceğiz. İzmir'de yüzler gülecek. Önümüzdeki genel seçimlerin akşamı en çok Tüm Türkiye ile birlikte İzmir'in de yüzü gülecek.

 

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Genel Başkan Özel’in ziyaretinden onur duyduğunu kaydeden Başkan Dr. Cemil Tugay ise “Çok teşekkür ediyoruz. Bizi onurlandırdınız. Ziyaretinizden büyük şeref duyduk. Seçimlerden sonra aşağı yukarı 2 ay geçti. Bu süre içerisinde sizlerin de bilgisi dahilinde yoğun çalışma içindeyiz. Seçim sürecinde şehrimize sağladığınız özel destek için, önemli katkılar için yürekten teşekkür ediyoruz. Zaferimizin mimarı olarak ve bu zaferin en önemli pay sahibi lideri olarak sizleri her zaman dinlemeye ve sizin önderliğinizde çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. İzmir’de yeni nesil belediyecilik anlayışı ile güzel bir dönem başlattık. 2 aydır yeniden yapılanma ve genel anlamda yenilikçi uygulamaları belediyeye taşıdığımız biz dönem yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Başkan Tugay, çiçek takdiminin yanı sıra İzmir’in denizden görünüşünün resmedildiği bir tabloyu ve İzmir’in simgesi gümüş Saat Kulesi biblosunu Genel Başkan Özel’e hediye etti.

 
Karşıyakalı miniklere geri dönüşüm bilinci aşılanıyor
 
İzmir'de orman yangını...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'en İzmir İl Başkanlığı'na ziyaret...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iki günlük İzmir ziyareti kapsamında ilk ...
İş insanı belediye meclisini bastı!
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde düzenlenen Belediye Meclis toplantısında ...
AK Partili Saygılı'dan Büyükşehir'e Tel Aviv çağrısı... 'Bu ayıba son verin'
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
 
AK Partili Saygılı: 'İZBETON ve kooperatif çeteleriyle karanlık işler yapıldı'
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, kentte tartışmalara neden olan ...
Özgür Özel İzmir'e geliyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 8 Haziran Cumartesi Günü İzmir'e gelecek. ...
CHP'li Polat: 6 yılda 3 milyon 379 bin ton plastik atık ithal ettik
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, bakanlığın plastik atık ithalinin ...
 
CHP'li Türeli: 'Merkez Bankası, her yıl başkanı değiştirilerek yönetilmez'
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP Grubu Sözcüsü ...
Özgür Özel'den Dervişoğlu'na vekil transferi yanıtı... "Canı sağ olsun"
CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu’nun “vekil transferi” ...
Erdoğan ve Akşener'den sürpriz görüşme!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkan'ı Meral Akşener'i kabul etti.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri