ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    37,9772
    Dolar
  • Euro
    41,6773
    Euro
  • Altın
    3.710,580
    Altın
  • Bist-100
    9.380,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/20°
    ADANA
  • ANKARA
    6/13°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/16°
    IZMIR
  • KONYA
    6/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kreşte akran zorbalığı skandalı!
Kreşte akran zorbalığı skandalı!
Ümit Özdağ'ın iddianamesi ile ilgili farklı açıklamalar!
Ümit Özdağ'ın iddianamesi ile ilgili farklı açıklamalar!
Trump'tan Husi'lere sert mesaj...
Trump'tan Husi'lere sert mesaj...
Cumhurbaşkanı yardımcısı lüks gezi sonrası görevden alındı!
Cumhurbaşkanı yardımcısı lüks gezi sonrası görevden alındı!
28 Eylül 2023 Perşembe - 11:24

CHP'li Serter'den Şehir Hastanesi tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem İzmir Milletvekili Bedri Serter, şehir efsanesi haline gelen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışının sekizinci kez ertelenmesine tepki gösterdi. Serter, “Yıllardır hem İzmir halkını hem de görünüyor ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kandırıyorsunuz. Bu kepazelik artık bir son bulsun. 5 yıldır bu konuyu takip ediyorum. Hiç bir şey değişmedi. Yeter artık” dedi.

CHP li Serter den Şehir Hastanesi tepkisi!

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin TEKNOFEST ziyareti için İzmir’e gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı duyurulan açılışının bir kez daha ertelendiğini dile getiren Serter, yer seçiminden, ihalesine kadar başından beri yanlış olan, yolu izi olmayan, fay hattında yer aldığı belirtilen bu hastane kabusunun artık sona ermesini beklediklerini söyledi.

“5 yıldır soruyoruz, İzmirlilerle alay ediyorlar”
Son 5 yıl boyunca sürekli Şehir Hastanesi’ndeki garabeti gündeme getirdiğini, hastane inşaatına gidip yerinde incelemeler yaptığını ve sürekli Sağlık Bakanlığı’na soru önergeleri verdiğini ancak bugüne kadar hiçbir şeyin değişmediği belirten Serter, “5 yıldır her fırsatta konuyu gündeme taşıdım. Şehir hastanesi “şehir efsanesi” oldu dedim. Fay hatlarına yakınlığı nedeniyle depreme dayanıklı mı değil mi diye sorduk, yanıt alamadık. Ulaşım problemini gündeme taşıdık, hiçbir gelişme olmadı. Ne kadara mal olduğunu sorduk, sanki duvara konuştuk. Son olarak yeni yapılan hastanenin kolonlarına güçlendirme yapıldığını öğrendik. Bu konuda da kamuoyuna hiçbir bilgi verilmedi. Hastane yapılırken de hiçbir fizibilite yapılmadı. Mevcut hastaneler yeterli iken gereksiz bir yatırım gerçekleştirildi. İzmir’in böyle kocaman bir hastaneye ihtiyacı yok. Jeoloji Mühendislerinden alınan bilgiye göre de hastanenin altın 2 fay hattı geçmekte. Bu konuda da toplum bilgilendirilsin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı ile yapılan bu hastane için İzmirlilerin aklı ile alay edilmesin. Bu işin sorumluları kim ise halka hesap versin” diye konuştu.

“Düşün halkın yakasından”
Cumhurbaşkanı tarafından sürekli açılacağı duyurularak, Cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığının bile yerle bir edildiğini vurgulayan Serter, ''Günde 20 bin kişinin gideceği, mevcut yolunun şimdiden sıkışık olduğu hastaneye paraşütle mi ineceğiz?  diye sordu.  

Hastane için milyarlarca liranın da çarçur edildiğini savunan Serter şöyle konuştu: 

“Halktan ne kadar para harcadıklarını da gizliyorlar. Ancak o kadar büyük bir para harcandı ki, bu para ile bugün büyük sıkıntı çeken emekliler daha refah içinde yaşatılabilirdi. Okullarda çocuklarımızın yaşadıkları sıkıntıların çoğuna çare bulunurdu. Yurt sorunu yaşayan, parklarda kalmak zorunda kalan, yurt bulamayıp okula kaydını yaptıramayan üniversiteli gençlerin yurt sorunu çözülürdü.  Ancak AKP iktidarı tüm icraatlerini biirkaç müteahhidi zengin etmek için yapıyor ne yazık ki. Söylediğimiz her şeye kulaklarını tıkıyorlar. Yaptıkları otoyollar sellerin altında kalıyor. Yaptıkları binalar depremde yerle bir oluyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı ile yandaşları zengin etmekten bıkmadınız mı? artık yeter. Düşün halkın yakasından.”

 
Neşet Ertaş, Karabağlar'da türküleriyle anıldı!
 
TEKNOFEST'te Menemen rüzgarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın istihdamında İzmir farkı...
SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, çalışma hayatını düzenleyen kanunlar ve ...
Adliye önünde çatışma... Zanlılar hakkında yeni gelişme!
İzmir Adliyesi karşısındaki lokantada 1 kişinin ölümü 5 kişinin yaralanmasıyla ...
Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem!
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 09.18'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Sis operasyonu... 370 kişi gözaltında!
Yasa dışı tütün mamulü üretimi yapan suç örgütü üyelerine karşı yurt genelinde ...
TEKNOFEST İzmir'de ikinci gün!
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ...
Bebek hırsızı yakalandı!
İzmir'in Konak ilçesinde, kendisini sağlık görevlisi olarak tanıttığı ...
 
Terkinler Çetesi'ne 7 milyarlık operasyon... Çamaşır makinelerinden para fışkırdı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, Bursa'nın İnegöl ilçesi merkezli 4 ...
CHP yeniden aday gösterecek mi? Soyer yanıtladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Serbesiyet'e verdiği röportajda ...
İzmir'de kaçakçılık operasyonları!
İzmir Emniyet Müdürlüğü, 15-21 Eylül tarihleri arasında 15 kaçakçılık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 27 20 5 2 67 25 42 65
3 Reeder Samsunspor 28 15 6 7 44 32 12 51
4 Beşiktaş 27 13 8 6 41 27 14 47
5 ikas Eyüpspor 28 12 8 8 41 32 9 44
6 Rams Başakşehir 27 11 6 10 44 38 6 39
7 Göztepe 27 10 8 9 45 35 10 38
8 Gaziantep FK 27 11 5 11 36 36 0 38
9 Kasımpaşa 28 9 11 8 49 52 -3 38
10 Trabzonspor 27 9 9 9 44 32 12 36
11 Onvo Antalyaspor 28 10 6 12 32 52 -20 36
12 Tümosan Konyaspor 28 9 7 12 34 40 -6 34
13 Bellona Kayserispor 28 8 9 11 34 46 -12 33
14 Çaykur Rizespor 27 10 3 14 34 46 -12 33
15 Corendon Alanyaspor 28 8 7 13 32 42 -10 31
16 Net Global Sivasspor 28 8 6 14 38 46 -8 30
17 Sipay Bodrum FK 28 8 6 14 22 33 -11 30
18 Atakaş Hatayspor 27 4 7 16 29 51 -22 19
19 Adana Demirspor 28 2 4 22 26 67 -41 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri