ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,0117
    Dolar
  • Euro
    42,0847
    Euro
  • Altın
    3.702,940
    Altın
  • Bist-100
    9.477,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/21°
    ADANA
  • ANKARA
    2/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/9°
    BURSA
  • ISTANBUL
    5/10°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    5/13°
    IZMIR
  • KONYA
    3/12°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
'Mahir Polat ilaç almıyor' iddiasına çok sert yanıt!
'Mahir Polat ilaç almıyor' iddiasına çok sert yanıt!
Derbi heyecanıyla canından oldu
Derbi heyecanıyla canından oldu
Berhan Şimşek CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi
Berhan Şimşek CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi
Alışverişte yeni dönem: Artık etiketlerde zorunlu oldu
Alışverişte yeni dönem: Artık etiketlerde zorunlu oldu
10 Aralık 2021 Cuma - 10:56

CHP'li Serter: Esnaf Bakanlığı kuracağız...

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “İktidarımızda esnaf bakanlığı kurulacak, BAĞ-KUR’lu emeklilerin aylıklarını asgari ücret ile eşitleyeceğiz“ dedi.

CHP li Serter: Esnaf Bakanlığı kuracağız...

TBMM'deki Ticaret Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde CHP grubu adına bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, esnafın yok sayıldığını ileri sürdü. Ticaret Bakanlığı'nın görev ve yetkilerinde esnafın adının sadece 16. maddede bir satır olarak geçtiğine dikkat çeken Serter, "Esnaf ve sanatkârlar ile kooperatifçiliğe ilişkin politika ilke ve hedeflerini ilgili kuruluşlarla iş birliği yapacaktır" cümlesinden başka esnafın adı yok. Esnafı bu kadar yok sayan bir bakanlık olur mu?” dedi.

Esnafın küçük bir sermaye ile küçük bir işletme kurarak hayatını döndürdüğünü vurgulayan Serter, “Son kur artışları ile esnafın elindeki son sermaye de eridi gitti. Esnafın yüzde 60’ı batık vaziyette farkında mısınız?” diye sordu.

Bedri Serter, esnafın yüzde 90’ının yapılandırdığı borçlarını ödeyemediğini belirtirken, “Tekrar çıkaracağınız, tekrar havuç sunacağınız diyorsunuz, acaba sordunuz mu esnaf tekrar borçlanmak, kredi almak istiyor mu diye? Esnaf diyor ki: Benim vergi borcum var, BAĞ-KUR borcum var. 10 bin liralık ihaleye gireceğim, sen diyorsun ki esnafına 'Git, vergi muafiyeti veya vergi borcun yoktur' diye kâğıt iste. Yok, hâli yok adamın, ihaleye girecek hâli kalmamış. Nasıl girsin ihaleye?” diye konuştu.

Zincir marketlerin artık beyaz eşya mobilya da satar olduğunu aktaran Serter, “3 harfli marketler de bu esnafımızın belkemiğini kırdı. Ondan dolayı artık 3 harfliler lastik satıyor, buzdolabı satıyor, mobilya satıyor, çerçinin ipini, çomağını, her şeyini satıyor, baston bile satıyor. Esnafa ne kaldı ki satacak?” dedi.

Serter, 2 milyon 100 bin esnafın yüzde 15'inin son dönemde kapandığını kaydeden Serter, “Bu adamlar ne yiyecek ne içecek? Buradan tekrar söylüyoruz, biz iktidar olduğumuzda esnaf bakanlığı kuracağız. Orası esnafın evi olacak” diye konuştu.

Esnafın tüm BAĞ-KUR ve vergi borçlarının faizlerini sileceklerini söyleyen Serter, sözlerini şöyle tamamladı:

“Esnafa uzun vadeye yayılan ve birkaç yıl geri ödemesiz kredi hazırlayacağız, sermayesini tekrar oluşturmasını sağlayacağız. Esnafın, BAĞ-KUR emeklilerinin emekli maaşını asgari ücretle eşitleyeceğiz. Esnafımızın emekli olabilmesi için en son 2000-2008 dönemi için tanınan geriye doğru borçlanma hakkını tekrar tanıyacağız. Türkiye'de esnafların faaliyet sürelerinin kısalığı ve iflas etme oranlarının yüksekliği ortadayken 4/A ve 4/B'lilerin sigorta primi ödeme günlerini eşitleyeceğiz. Esnafın yaşını doldurana kadar isteğe bağlı olarak prim ödemeye devam etmesini sağlayacağız. Esnaf ve sanatkârlarımızın 4/A'lılar gibi hastalık ve ayakta tedavi gördüğü süreçleri kapsayan geçici iş görmezlik ödeneği alabilmesini sağlayacağız”

Etiketler:
 
CHP'li Polat: Sarp Gümrüğü CHP'li belediyeye harç ödememek için kaçak çalıştırılıyor
 
Turizmin geleceğine yön veren fuar: Travel Turkey İzmir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat: Sarp Gümrüğü CHP'li belediyeye harç ödememek için kaçak çalıştırılıyor
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Meclis Genel Kurulu’nda ...
Memleket Partisi’nde Kuşadası depremi!
Memleket Partisi Aydın İl Yönetimi, Kuşadası İlçe Başkanı Hasan Sargın ...
CHP'li Kılıç: Kabile devletlerinin karnesi bile Türkiye’den iyi...
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na İzmir çağrısı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Şanlıurfa'da ...
CHP'li Serter: Esnafın çay içecek hali yok!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a “Bakanlığa ...
CHP'li Yücel'den Erdoğan'a ekonomi eleştirisi
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, dövizdeki artıy sonrası halkın yoksullaştığını, ...
 
AK Partili Sürekli'den 'Buca Metrosu' eleştirisi: ARAPSAÇINA DÖNDÜ
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Yeni seçim anketi açıklandı
Metropoll Araştırma son anketini açıkladı. Son ankete göre AK Parti ve ...
Başkan Sürekli'den Çiğli mesaisi... ''Aşamayacağımız sorun yok''
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Çiğli esnafıyla güne başladı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 28 21 5 2 71 26 45 68
3 Reeder Samsunspor 29 15 6 8 45 34 11 51
4 Beşiktaş 28 13 9 6 42 28 14 48
5 ikas Eyüpspor 29 13 8 8 42 32 10 47
6 Rams Başakşehir 28 12 6 10 45 38 7 42
7 Göztepe 28 10 9 9 46 36 10 39
8 Gaziantep FK 28 11 6 11 37 37 0 39
9 Kasımpaşa 29 9 12 8 50 53 -3 39
10 Onvo Antalyaspor 29 11 6 12 34 53 -19 39
11 Trabzonspor 28 9 9 10 45 36 9 36
12 Tümosan Konyaspor 29 9 7 13 34 41 -7 34
13 Çaykur Rizespor 28 10 4 14 35 47 -12 34
14 Sipay Bodrum FK 29 9 6 14 23 33 -10 33
15 Bellona Kayserispor 28 8 9 11 34 46 -12 33
16 Net Global Sivasspor 29 8 7 14 39 47 -8 31
17 Corendon Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
18 Atakaş Hatayspor 28 4 7 17 29 52 -23 19
19 Adana Demirspor 28 2 4 22 26 67 -41 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri