İnfaz koruma memurları ve itfaiyecilerin özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda çabalarıyla öne çıkan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM çatısı altında da ısrarını sürdürdü. Dün, TBMM Genel Kurulu'ndaki Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi seçimleri sırasında CHP sıralarından çıkıp MHP sıralarına geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önüne gelen CHP'li Atila Sertel, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilen infaz ve koruma memurlarının ‘emniyet hizmetleri sınıfına’ dahil edilmesi için verdiği kanun teklifi ile itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesini önerisini anlattı. Bahçeli ile Sertel arasındaki görüşme yaklaşık 10 dakika sürdü. TBMM'de de dikkatleri üzerine toplayan görüşme sırasında Sertel, Bahçeli'den önerilerine destek olmalarını istedi.
"SİYASET ÜSTÜ GÖRÜLMELİ"
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, o görüşmeyi şöyle anlattı:
"Grup Başkanvekilimiz Sayın Engin Özkoç ve gruptaki arkadaşlardan izin aldım. Gitmemde sıkıntı olmayacağını söylediler. MHP sıralarına gittim. Merhaba Sayın Genel Başkan, bir konuyu arz etmek istiyorum dedim. İnfaz koruma memurlarının, son derece ağır şartlarda, canlarını ortaya koyarak cezaevlerinde güvenliği sağladığını ancak büro memuru olarak değerlendirildiklerini anlattım. Bu konudaki sıkıntının giderilmesi ve infaz koruma memurlarının güvenlik sınıfına alınması için verdiğim kanun teklifinin ise AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini, bunun büyük bir haksızlık olduğunu söyledim. Aynı işi yapan sözleşmeli ve kadroluların maaş farkını da gündeme getirdim. Eğer benim kanun teklifimde bir eksiklik varsa sizin arkadaşlarınız düzeltsin. Siz bir teklif hazırlayın biz onay verelim dedim. Kendisi bana hak verdi. Hatta bu konunun 'siyaset üstü görülmesi' gerektiğini söyledi. Hemen yanındaki MHP Grup Başkanvekiline ve kurmaylarına talimat verdi. Bu konuyu hızla çalışmalarını istedi. İtfaiyecilerin sorunlarını da konuştuk. İtfaiyeciliğin dünyanın her yerinde meslek olarak kabul edildiğini, ancak bizde 'itfaiyecilik meslek okulları' bile açılmasına rağmen itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmediğini anlattım. Hatta, asgari ücretle, taşeron çalışan itfaiyeciler olduğunu söyledi. Bu konuda da kendisi bana hak verdi. Hatta, 'bizde tulumbacılardan beri itfaiyecilik var' dedi. Ben de 'evet' efendim dedim. Ama onların meslek olarak kabul edilmesi için verdiğim önergeye ret oyu verdiklerin hatırlattım. Sayın Bahçeli bu konuda da kurmaylarına talimat verip yasal çalışma yapılmasını istedi. Çok olumlu yaklaştı."
"SORUNU ÇÖZMEK İÇİN HER KAPIYA GİDERİM"
Bahçeli ile yaptığı bu görüşmenin infaz koruma memurları ve itfaiyeciler için olumlu sonuçlanacağını umduğunu belirten Sertel, "Ben bu işi çözmek için her kapıya giderim. Adalet Bakanına da mektup yazdım. TBMM'deki tüm milletvekillerine de mektup yollayıp destek istedim. İki iş zözülürse en büyük mutluluğu ben duyacağım. Bizim oyla filan işimiz yok. Hakkın teslim edilmesi bizim için çok önemli. Kişisel olarak kendim ve yakınlarım için bir şey talep etmem. Ama mağdur eden yapıların her zaman yanında olurum" diye konuştu.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |