ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,1738
    Dolar
  • Euro
    38,1823
    Euro
  • Altın
    2.937,270
    Altın
  • Bist-100
    9.829,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Beşiktaş Hollanda'da dağıldı!
Beşiktaş Hollanda'da dağıldı!
Fenerbahçe galibiyetle başladı...
Fenerbahçe galibiyetle başladı...
İmamoğlu'ndan siyasi yasak açıklaması!
İmamoğlu'ndan siyasi yasak açıklaması!
Coca-Cola iki ürününü raflardan kaldırıyor!
Coca-Cola iki ürününü raflardan kaldırıyor!
26 Eylül 2024 Perşembe - 14:43

CHP’li Bakan: Bu operasyonlarla suç çetelerinin nasıl palazlandıklarını itiraf ediyorsunuz!

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde 22 Eylül akşamı, 26 ayrı suç kaydı bulunan ve aranan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, kendisini yakalamak isteyen polislere karşı direnmiş, çıkan arbedede de Yunus Emre Geçti polislere ateş açmış ve polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuştu. CHP İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

CHP’li Bakan: Bu operasyonlarla suç çetelerinin nasıl palazlandıklarını itiraf ediyorsunuz!

Açıklamasında suç örgütlerine yönelik operasyonlara dikkat çeken Bakan, “Organize suç örgütleri; genellikle zayıf devlet yapılarında, yolsuzluğun, ekonomik eşitsizliğin olduğu ve hukukun üstünlüğünün sağlanamadığı ülkelerde devlet otoritesine meydan okumaya başlarlar. Bunun örnekleri için Orta Amerika veya Latin Amerika ülkelerine kadar gitmemiz gerek yok, Suriye ve Irak gibi ülkelerde devlet otoritesi zayıflarken, suç örgütleri hem kendi başlarına hem de zaman zaman terör örgütleriyle de işbirliği yaparak devlet otoritesine meydan okuyorlar. Yani aslında şu kadar operasyon yaptık derken, organize suç çetelerinin nasıl palazlandıklarını da itiraf ediyorsunuz” dedi. Bakan, bu tür yapıların, cezasızlık algısı ve güvenlik zafiyeti nedeniyle daha da cesaretlendiğini söyledi.

CHP’li Bakan’ın açıklaması şu şekilde:

“İçişleri Bakanlığı, Süleyman Soylu döneminde de organize suçla mücadele ettiğini göstermek için, adına ‘Kökünü Kurutma Operasyonları’ dedikleri ardı arkası gelmeyen ancak bir türlü kökünü kurutamadıkları operasyonlar düzenliyordu. Bakanlar değişti, yöntem değişmedi. Şimdi de ardı arkası kesilmeyen ‘Kuyu Operasyonları’ yapılıyor.  Bugün İçişleri Bakanı, 29. operasyonu paylaştı. Peki, bu operasyonlar organize suçla mücadelede başarılı oluyor mu? Hayır!

 

Bu tür yapılar, cezasızlık algısı ve güvenlik zafiyeti nedeniyle daha da cesaretleniyor

Daha birkaç gün önce şehit edilen polis memuru kardeşimiz Şeyda Yılmaz’ın katiline, kendilerine ‘Casperlar’ adını veren organize suç örgütü sahip çıkıyor. Görünüyor ki İçişleri Bakanlığı bu işi yönetemiyor. Son zamanlarda artan çete faaliyetleri, organize suç gruplarının İstanbul’da adeta kol gezdiğini ve İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda yeterli önlem almadığını gösteriyor. Şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz olayında da açıkça görüldüğü gibi, suç örgütleri artık güvenlik güçlerini açıkça hedef alıyor, bundan hiç çekinmiyor. Casperlar çetesinin, Yunus Emre Geçti gibi suçlulara destek vermesi ve cezaevinde bile masraflarını üstleneceğini duyurması, İçişleri Bakanlığı’nın organize suçlarla mücadelede ne kadar yetersiz kaldığının da açık bir göstergesi. Bu tür yapılar, cezasızlık algısı ve güvenlik zafiyeti nedeniyle daha da cesaretleniyor.

 

Şu kadar operasyon yaptık derken organize suç çetelerinin nasıl palazlandıklarını da itiraf ediyorsunuz!

Organize suç örgütleri; genellikle zayıf devlet yapılarında, yolsuzluğun, ekonomik eşitsizliğin olduğu ve hukukun üstünlüğünün sağlanamadığı ülkelerde devlet otoritesine meydan okumaya başlarlar. Bunun örnekleri için Orta Amerika veya Latin Amerika ülkelerine kadar gitmemize gerek yok, Suriye ve Irak gibi ülkelerde devlet otoritesi zayıflarken, suç örgütleri hem kendi başlarına hem de zaman zaman terör örgütleriyle de işbirliği yaparak devlet otoritesine meydan okuyorlar. Yani aslında şu kadar operasyon yaptık derken, organize suç çetelerinin nasıl palazlandıklarının da itirafını yapıyorsunuz.  Bakanlık olarak tehlikenin farkında değilsiniz ancak organize suçlar, toplumun güvenliğini, devletin otoritesini ve sosyal düzeni tehdit ediyor. Ülkede ‘hukuk tanımaz’ ve ‘hukukla adeta dalga geçen’ bir kesim oluştu, bu kesimi de bizzat siz yarattınız.

 

Suç örgütlerinin açık tehditlerine karşılık devletin sessiz kalması, halktaki güvensizliği ve endişeyi artırıyor

Organize suç örgütlerinin hastanelere dahi saldıracak kadar ileri gidebildiği bir ortamda, kamu güvenliğinin ciddi tehdit altında olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. İçişleri Bakanlığı’nın bu tür çetelerle mücadelede daha etkin ve kararlı adımlar atması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.  Vatandaş olarak bizler, bu tür olaylarla ilgili neden yeterince bilgilendirilmiyoruz? Bunu da sorguluyoruz. Bunun, İçişleri Bakanlığı’nın şeffaf ve etkili bir iletişim stratejisi olmamasından kaynaklandığı çok açık. Zira polisin rutin operasyonları Bakan seviyesinde paylaşılırken, kamuoyunun asıl bilgilenmesi gereken konularda bilgilendirilme yapılmıyor. Narin Güran cinayeti ve Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesi örnekleri önümüzde duruyor… Suç örgütlerinin açık tehditlerine karşılık devletin sessiz kalması, halktaki güvensizliği ve endişeyi artırıyor. Oysa devletin bu tür tehditlerle başa çıkabilmesi, güçlü bir hukuk sistemi, şeffaf ve etkili güvenlik güçleri ile sıkı bir organize suçla mücadele politikası gerektirir…”

Etiketler:
 
İzmir Körfezi'nde pompalı önlem!
 
Başkan Türkmen'den itfaiye personeline ziyaret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan yasa dışı bahis uyarısı!
İktidar 60 milyon kullanıcının olduğu sosyal medya sitelerini bir saniye ...
Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, adaylık tartışmalarına ...
CHP'li Kılıç: Asıl beka sorunumuz suç ve şiddet sarmalı!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Gerçek beka sorunumuz şu anda ...
 
AK Partili Kırpınar'dan o iddialara yanıt: 'Bilirkişi 100 bin dolar rüşvet istedi'
AK Parti Ege Bölge Koordinatörü Bilal Kırkpınar, Bayraklı Belediye Başkan ...
Aktif muhalefet...
Murat Baran Uygun yazdı...
Rum temsilcisi 'İşgal' dedi... Özgür Özel salonu terk etti!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New ...
 
Destici'den idam çıkışı: Mutlaka getirilmelidir!
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Görevi başındaki ...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Menemen Belediyesi'ne ziyaret
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir'de Menemen Belediyesini ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon 20 ila 30 arası olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gelecek yılın ortalarında enflasyondan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri