ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,1229
    Dolar
  • Euro
    43,5393
    Euro
  • Altın
    4.042,110
    Altın
  • Bist-100
    9.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    9/24°
    ADANA
  • ANKARA
    2/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/25°
    IZMIR
  • KONYA
    6/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yasak aşk skandalı sonrası Esra Erol sessizliğini bozdu!
Yasak aşk skandalı sonrası Esra Erol sessizliğini bozdu!
MEB'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama: Başvurular 21 Nisan’da başlıyor!
MEB'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama: Başvurular 21 Nisan’da başlıyor!
Şakir Paşa Ailesi'nin çekildiği konakta bir yangın daha! 1 ölü
Şakir Paşa Ailesi'nin çekildiği konakta bir yangın daha! 1 ölü
Teoman'dan Sırrı Süreyya Önder paylaşımı: Ölme abi
Teoman'dan Sırrı Süreyya Önder paylaşımı: Ölme abi
6 Şubat 2025 Perşembe - 13:55

CHP İzmir'den 30 ilçede deprem anması...

CHP İzmir İl Başkanlığı 6 Şubat 2023 Depremi'nde hayatını kaybedenleri, depremin gerçekleştiği saat olan sabaha karşı 04.17’de iki dakikalık saygı duruşu ile andı.

CHP İzmir den 30 ilçede deprem anması...

İzmir’in 30 ilçesinde depremin gerçekleştiği saatte anma törenleri yapan CHP İzmir ilçe başkanlıkları, hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. CHP İzmir il başkanı Şenol Aslanoğlu, il yönetim kurulu üyeleri ve il gençlik kolu başkanı Ruhsar Seyis Çelik’te CHP Menderes ilçe başkanlığınca düzenlenen anma törenine katıldı.



Menderes Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende iki dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “ Aynı acılar tekrar yaşanmasın diye hükümeti tüm Türkiye’de önlem almaya, beşli çeteye harcanan kaynakları dirençli kentlere harcamaya çağırıyorum” sözlerine yer verdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı;



SÖZLER TUTULMADI HER 100 DEPREMZEDEDEN 70’İ EVSİZ

Yaşanan büyük depremi, kaybettiklerimizi ve alınmayan önlemleri unutmamak, unutturmamak için bugün buradayız. İzmir’in 30 ilçesinde tüm CHP ilçe başkanlıklarımızca depremi ve depremde yakınlarını kaybedenlerini anlamak, onların acılarını hissettiğimizi onlara bir kez daha hissettirebilmek için bu saatte ayaktayız. Aynı zamanda genel başkanımız Adıyaman’da, İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız ve 28 ilçe belediye başkanımız Adıyaman’da. Sadece Adıyaman’da değil, genel başkan yardımcılarımız milletvekillerimiz Hatay‘da Maraş’ta Antep’te Diyarbakır’da Osmaniye’de Adana’dalar. Depremzedelerle iki yıldır olduğu gibi dayanışma için yanlarındalar. Depremin olduğu ilk anda İzmir’den kalkan ilk uçakla birlikte deprem bölgesindeydik. Belediye başkanlarımız, İzmir’in afetlere müdahale etmek için oluşturulmuş tüm ekipleri deprem bölgesindeydi. Osmaniye özellikle kardeş ilimizdi, Osmaniye dışında da Adıyaman’da Hatay’da Maraş’ta belediye başkanlarımız, üyelerimiz yol arkadaşlarımız dayanışmayı sürdürdüler. Maalesef ilk gün hükümet müdahale edebilmek için gereken koşulları sağlayamadı. Deprem bölgesine ulaşamayan hükümetten önce bölgeye ulaşan, bölgede yardımlaşmayı sağlayan hep Cumhuriyet Halk Partili belediyeler oldu.
İki yıl geçti, maalesef iki yılda çok fazla şey değişmedi. Depremzedelerimizin durumu iktidar tarafından söz verildiği halde düzeltilemedi. Maalesef bugün deprem bölgesinde evini kaybetmiş yurttaşımızın yüzde yetmişinin evi verilmiş değil. Bölgede her 100 vatandaştan 70’i evsiz. Halbuki bir yıl içinde tüm depremzedelerin evlerini vereceğini iddia eden bir hükümet vardı. Depremin acısını yaşadığımız bu yıl dönümünde bir kez daha sesleniyoruz! Bir an önce evsiz kalan yurttaşlarımızın evini teslim edin. Bu acıları bir kez daha yaşamamak için sadece bölgede değil tüm Türkiye’de depremle ilgili tedbirler bir an önce alınmalıdır. Beşli çeteye ayrılan bütçe deprem hazırlıkları için, dirençli kentler için harcanmalıdır. Aynı acıları bir kez daha yaşamamamız dileğiyle, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm insanlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve tüm milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum.



BÖLGE HALKININ YANINDAYIZ

Anma törenine konuşan CHP Menderes İlçe Başkanı Ersin Gür’de iki yıl önce yaşanan depremin acısının ilk günkü gibi hissedildiğini belirterek, “Menderes halkı da tüm İzmir gibi deprem bölgesi için seferber olmuştu. İki yıl önce yaşanan depremin yaralarını sarmak için bölge halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Yerel yönetimlerimiz ve örgütümüz bölge halkının yanındadır. Büyük depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aynı acının bir kez daha yaşanmamasını temenni ediyorum “dedi.

 
Tarihi Mısır Çarşısı'nın yanında yangın
 
Başkan Tugay: Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de adaylık için kritik gelişme!
CHP'de cumhurbaşkanı adayı ve ön seçim tartışmaları gündemdeki sıcak konular ...
Aslanoğlu'dan Özel'e çalıştay raporu!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir'de düzenledikleri İktidar ...
3 milyon 223 bin hane bu desteğe muhtaç
Türkiye Aile Destek Programı 2022 yılında uygulamaya konulan ve geliri ...
 
AK Partili Saygılı: İzmir'i asıl tanımayan CHP'li belediyeler!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil ...
Erdoğan ve Şara görüşmesi sona erdi
Cihatçı HTŞ lideri ve Suriye Geçici Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmet Şara görüşmesi sona erdi.
CHP lideri Özel'den İzmir örgütüne övgü...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cemal Enginyurt ve Salih Uzun'un parti rozetini ...
 
Cemal Enginyurt'a soruşturma açıldı
CHP'ye katılan Cemal Enginyurt'a Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit suçlarından ...
Salih Uzun CHP'ye geçti
Bağımsız İzmir Milletvekili Salih Uzun CHP'ye geçti. Rozetini CHP Genel ...
AK Parti Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Köroğlu son yolculuğuna uğurlandı
İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden AK Parti Ödemiş Kadın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 29 23 5 1 71 29 42 74
2 Fenerbahçe 29 22 5 2 74 27 47 71
3 Reeder Samsunspor 30 15 6 9 45 36 9 51
4 ikas Eyüpspor 30 14 8 8 48 32 16 50
5 Beşiktaş 29 13 9 7 42 30 12 48
6 Rams Başakşehir 29 13 6 10 47 38 9 45
7 Gaziantep FK 29 12 6 11 39 38 1 42
8 Onvo Antalyaspor 30 11 7 12 34 53 -19 40
9 Trabzonspor 29 10 9 10 47 36 11 39
10 Göztepe 29 10 9 10 46 37 9 39
11 Kasımpaşa 30 9 12 9 50 54 -4 39
12 Tümosan Konyaspor 30 10 7 13 35 41 -6 37
13 Bellona Kayserispor 29 9 9 11 35 46 -11 36
14 Sipay Bodrum FK 30 9 7 14 23 33 -10 34
15 Çaykur Rizespor 29 10 4 15 35 49 -14 34
16 Net Global Sivasspor 30 8 7 15 40 50 -10 31
17 Corendon Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
18 Atakaş Hatayspor 29 4 7 18 30 54 -24 19
19 Adana Demirspor 29 2 4 23 26 73 -47 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri