ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,1817
    Dolar
  • Euro
    38,2180
    Euro
  • Altın
    2.937,020
    Altın
  • Bist-100
    9.829,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Beşiktaş Hollanda'da dağıldı!
Beşiktaş Hollanda'da dağıldı!
Fenerbahçe galibiyetle başladı...
Fenerbahçe galibiyetle başladı...
İmamoğlu'ndan siyasi yasak açıklaması!
İmamoğlu'ndan siyasi yasak açıklaması!
Coca-Cola iki ürününü raflardan kaldırıyor!
Coca-Cola iki ürününü raflardan kaldırıyor!
26 Eylül 2024 Perşembe - 08:59

Büyükşehir'den Şehrini Yapay Zek ile Tasarla atölyesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Alsancak’ın kültürel dokusunu ve dinamik ruhunu yapay zekâ ile yeniden keşfetmek için "Şehrini Yapay Zekâ ile Tasarla" başlıklı atölye çalışması düzenliyor. 7 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Lokali'nde (AASSM) düzenlenecek atölye ile Alsancak bölgesi için yenilikçi tasarımlar geliştirilmesi öngörülüyor.

Büyükşehir den Şehrini Yapay Zek ile Tasarla atölyesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa kıyı şehirlerinde kentsel kalite ve iklimsel sürdürülebilirlik kavramlarına yeniden değer vermeyi amaçlayan ve İzmir’in Avrupa Komisyonu’ndan 239 bin 625 Euro (7 milyon 131 bin TL) hibe almaya hak kazandığı “Re-Value” projesi kapsamında inovasyon kampı düzenliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliği ile ikincisi düzenlenen inavosyon kampı için başvurular başladı.

Alsancak’ın kültürel dokusunu ve dinamik ruhunu yapay zekâ ile yeniden keşfetmek için "Şehrini Yapay Zekâ ile Tasarla" başlığıyla düzenlenecek bir günlük atölye çalışması, 7 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Lokali'nde (AASSM) yapılacak. “Alsancak’ın geleceğini birlikte tasarlayalım” sloganıyla organize edilecek atölye ile Alsancak bölgesi için yenilikçi tasarımlar geliştirilmesi öngörülüyor. Planlamadan kentsel tasarıma, mimariden çevre tasarımına kadar farklı disiplinlere açık atölyeye “Herkes için Şehirler” konsepti ile yapay zeka teknolojilerini entegre ederek şehrini tasarlamak isteyenlerin başvurması gerekiyor.

Atölyeye katılmak isteyenler bu bağlantıdan veya afiş üzerindeki karekodu kullanarak başvuru formuna ulaşabilir.

Üç kamp yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlilerin denizle etkileşimini güçlendirmeyi hedefleyen “Re-Value” projesi kapsamında üç inovasyon kampı düzenliyor. 7 Ekim’de 09.30-17.30 saatleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Lokali'nde (AASSM) 2. İnovasyon Kampı kapsamında düzenlenecek atölye boyunca; yapay zekanın yaratıcı potansiyelini kullanarak İzmir’in kalbi olan Alsancak bölgesi için yenilikçi tasarımlar geliştirilmesi öngörülüyor. Düzenlenen ilk inovasyon kampında yapılan saha çalışmalarıyla belirlenen sorunlar ve elde edilen coğrafi veriler, ikinci inovasyon kampının çıkış noktalarından biri olacak. İkinci inovasyon kampında, kapsayıcılığı ön plana alarak yapay zeka teknolojisinin kentsel tasarıma nasıl entegre edilebileceği deneyimlenip iklime ve çevreye duyarlı bir İzmir düşlenecek. Üçüncü kampın ise 2025 yılında yapılması planlanıyor.

9 Avrupa kıyı kenti var

İnovasyon kampları, 2030 yılına kadar şehirleri eşit, sürdürülebilir, dirençli ve iklim nötr hale getirmeyi hedefliyor. Dokuz Avrupa kıyı kentinin katılımıyla yürütülen bu projede, sera gazı salınımlarını azaltırken kıyı bölgelerini dönüştüren bir etki modeli üzerinde çalışılıyor. New European Bauhaus (NEB) prensipleri ışığında düzenlenecek olan inovasyon kampı adı altındaki atölyeler; estetik, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılığı bir araya getirerek şehrin geleceğini yeniden tasarlama fırsatı sunuyor.

Re-Value projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa kıyı şehirlerinde kentsel kalite ve iklimsel sürdürülebilirlik kavramlarına yeniden değer vermeyi amaçlayan “Re-Value” projesi kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından 239 bin 625 Euro hibe bütçesi almaya hak kazandı. Avrupa Komisyonu tarafından alınan kararla İzmir’le birlikte Ålesund (Norveç), Bruges (Belçika), Burgas (Bulgaristan), Rimini (İtalya), Cascais (Portekiz), Constanta (Romanya), Písek (Çek Cumhuriyeti) ve Rijeka (Hırvatistan) kentleri paydaş olarak belirlendi. Proje, 2027 yılına kadar devam edecek.

Re-Value projesi kapsamında İzmir, halkın denizle etkileşimini güçlendirmek için bütünsel tasarım stratejisini genişletecek, kentin belirlenen kesimlerinde doğaya ve kent estetiğine uygun şekilde kıyı bölgelerini yenileyecek. Ayrıca kentin mirası ve turizmi açısından önemli olan noktalarını birbirine bağlamak için “Kentsel Yeşil Alan” konsepti oluşturularak, kent geneli için çoğaltılabilecek çalışmalar yapılacak. Ayrıca dijital ekosistem modelleme çözümleri ile kentsel sel riskinin azaltılması için kentin mavi-yeşil altyapıları güçlendirecek.

 
AASSM’de dopdolu ekim!
 
Eşrefpaşa Hastanesi’ne bakanlıktan yüksek puan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ada Mobil'in Kuşadalılar'a ilk hediyesi Oğuzhan Koç konseri...
Kuşadası Belediyesi tarafından kent yaşamı ve hizmetlerini dijitalleştirip, ...
Ağaç İşleri Sanayi Sitesi'nin alt ve üstyapısı yenilendi!
Kuşadası Belediyesi tarafından Ağaç İşleri Sanayi Sitesi’nde başlatılan ...
Urla'nın gastronomi mirası ve kadın emeği için güç birliği...
Urla Belediyesi ile Urla Doğal Sofra Derneği arasında imzalanan Urla'nın ...
 
İzmirliler vapurda spor yapıyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ...
Başkan Sengel’den turizm için markalama vurgusu!
İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı İzmir'in kadın belediye ...
Sokak hayvanları haybulans ile yaşama tutunuyor
Kuşadası Belediyesi’nin Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından ...
 
Bayraklı Sokak Şenliği zamanı!
Bayraklı Belediyesi, Soğukkuyu Mahallesi’nde bulunan Büyükpark’ta düzenleyeceği ...
Başkan Yıldız özel çocuklarla buluştu!
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, okullarında eğitim gören özel ...
Cevdet Yılmaz'dan Menemen Belediyesi'ne ziyaret!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Menemen Belediyesi'ni ziyaret ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri