Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, aralarında Bornova merkezdeki (B) bloğuna sahip olunan ek hizmet binasının (A) bloğu ve Belediye ana hizmet binasının bitişiğindeki eski bir banka şubesi gibi çok değerli mülklerin olduğu pek çok taşınmazın tapusunu aldıklarını hatırlatarak, “Bornova’yı büyütmeye geliyoruz demiştik, söylediğimiz gibi de yapıyoruz. Kaynağı kendi içinde projelerle, genel giderlerde tasarruf ederek Bornovalı’ya daha iyi hizmet etmek için yeni yerler de satın alıyoruz. Satın alarak büyüyor, Bornova’yı büyütüyoruz” dedi.
Bağış da var
Bornova Şehir Stadı’nın olduğu alanda planlanan Yeni Hizmet Projesi’nden vazgeçerek, tahmini 200 milyon liralık tasarruf sağladıklarını hatırlatan Başkan İduğ, “Bütçemizi çok zorlayacak, yatırım yapmamızı engelleyecek bir projeydi, iptal ettik. Birimlerimizi, yeni satın aldığımız yerlerle taşıyoruz. Aldığımız tapuların bir kısmı ise bağış. Çeşitli kişi ve kurumlar da iyi niyetle yürüttüğümüz gayretleri görüyor, kurduğumuz iyi ilişkileri, projelerimizi olumlu buluyor, sosyal ve kültürel alanlarda kullanılmaz üzere arsa, ofis ve binayı belediyemize bağışlıyor. Belediyemize duyular güven, burada iyi işlerin yapıldığına ve yapılacağına olan inanç, kısa sürede 41 taşınmazın tapusunu Bornova Belediyesi’ne geçmesine neden oldu” diye konuştu.
Nerelerin tapusu Bornovalı’ya geçti
Başkan İduğ, belediye tarafından satın alınarak ya da bağış kabul edilerek tapusu Bornovalılara geçen yerleri şöyle sıraladı:
Kazımdirik Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde 354 metrekarelik iki katlı banka şubesi alınarak üçüncü kat için başvuru yapıldı.
Ergene Mahallesi’nde Bornova Cumhuriyet Meydanı’na bakan ve (B) bloğundaki 50 bağımsız bölümü belediyemize ait olan binanın (A) bloğundaki 36 bağımsız bölümü de alındı.
Naldöken Mahallesi’ndeki 10.917 metrekarelik taşınmaz bölgenin pazaryeri ve düğün salonu ihtiyacını karşılamak için kamulaştırıldı.
Kazımdirik Mahallesi Süvari Caddesi üzerinde bulunan Belediye Ana Hizmet Binası bitişiğindeki 1.297 metrekarelik kapalı alan 7 müdürlüğün bir arada bulunması amacı ile kiralandı.
Kazım Dirik Mahallesi Yaşar Üniversitesi yanında 55 metrekare üzerindeki iki katlı tarihi taş ev Girit Anı Evi olarak kullanılmak üzere bağış Belediyemize bağışlandı.
Diğer bağışlar ise kreş olarak kullanılmak üzere Doğanlar Mahallesi’nde 40 metrekarelik iki ofis,
Ergene Mahallesi’nde spor, eğitim, sağlık, sanat ya da sosyal amaçlı projeler için kullanma üzere 436 metrekarelik arsa,
Barbaros Mahallesi Çamdibi Fatih Caddesi üzerinde 24 saat açık kütüphane ve sivil toplum merkezi olarak kullanılmak üzere 1099 metre kare arsa alanı üzerindeki iki kat.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |