Bugüne kadar birçok farkı sektör ve alana hizmet veren Betoya Prefabrik, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu özelliklere uygun olarak geliştirdiği özel prefabrik uygulamaları ile de dikkat çekiyor.
82 bin metrekare alanda üretim
Betoya’nın 1960 yılında Santrifüj Beton Direk ve Travers üretimiyle sektöre girdiğini ifade eden Betoya Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, 2004 yılında Grubu’muza dahil olan Betoya’nın günümüzde sektörünün öncüsü firmalarından biri haline geldiğini söyledi.
Prefabrik yapı elemanları üretimi ile fark yarattıklarını vurgulayan Dönmez, “Turgutlu’da 20 bin metrekaresi kapalı, toplam 82 bin metrekare alana yayılan yüksek kapasiteli tesislerde, modern teknolojik yöntemler kullanılarak uzman bir kadro tarafından üretim yapıyoruz” dedi.
Türkiye Prefabrik Birliği Üyesi
Kurulduğu günden bu yana hızlı bir ivme ile büyüyen, hizmet verdiği sektörün güveni ile “BETOYA” markasının oluştuğunu ve mühendislik birikimiyle Türkiye’de büyük projelerde yer aldıklarını ifade eden Dönmez, “Betoya Prefabrik A.Ş prefabrike betonarme yapıların üretiminden, montajına ve anahtar teslim yapımına kadar müteahhitlik hizmeti sunuyor. Ayrıca Türkiye Prefabrik Birliği Üyesi olarak da sektörümüze katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
“Sektörümüz büyük bir hareketlilik içinde”
Prefabrik sektörünün çok hareketli bir dönem geçirdiğine dikkat çeken Dönmez “Meslek hayatımda sektörün bu kadar hareketli olduğu bir dönem görmedim. Sanayici hızlı bir yatırım ikliminde. Özellikle ihracatçı firmalar talepleri karşılayabilmek için yatırımlarını hızlandırdılar. Önümüzdeki yılın ortasına kadar bu durumun devam edeceğini öngörüyorum. Pandemi döneminde de inşaat sektörü durmadı, yüzde 50 ile de olsa çalışmaya devam ettik. Bu da sektörün ivmelenmesinde önemli bir faktör” dedi.
Sabiha Gökçen’den Göztepe Stadı’na
Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Otoparkı’nın 120 bin metrekare döşemelerini yaptıklarını söyleyen Betoya Genel Müdürü Mehmet Ali Günay ise, “Manisa Stadyumu’nu ve Göztepe Stadyumu’nun tribün ve basamaklarında da bizim imzamız var. Vestel’in en son 2017 yılında 65 bin metrekare bir yatırımını da biz tamamladık. Öte yandan Altınyol üzerinde bulunan Adnan Kahveci Viyadüğünün bütün kirişlerini biz hazırladık. Bu tarz büyük kapsamlı işlere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“Uzun süreli beton araştırması yapıyoruz”
Hali hazırda C60 beton dökebildiklerini ayrıca en az 100 yıl servis ömürlü beton araştırmalarını da sürdürdüklerini belirten Günay, “ARGE çalışmaları kapsamında üniversitelerden de destek almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle C 70 beton çalışmasını tamamlayarak üretim yapacak duruma geldik. Ayrıca gelişen mühendislik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için; UHPC (ultra yüksek dayanımlı beton) ve uzun sure dayanabilecek durabil beton çalışmalarımız sürüyor. En az 100 yıl servis ömürlü durabil beton çalışmaları kapsamında; uzun ömürlü beton üretiminin en önemli unsurlarından biri olan klor difüzyon deneyini, Türkiye Hazır Beton Birliği laboratuvarlarında gerçekleştirerek başarılı sonuçlar elde ettik. Uzun süreli dayanacak beton ihtiyacı özellikle sert hava koşullarında ve deprem kuşağındaki bir ülke için son derece değerli, biz de bunun için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |