ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    33,9762
    Dolar
  • Euro
    37,6709
    Euro
  • Altın
    2.727,450
    Altın
  • Bist-100
    9.771,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakan Tunç'tan Engin Polat açıklaması!
Bakan Tunç'tan Engin Polat açıklaması!
Erdoğan'dan teğmenler çıkışı: Bu kendini bilmezler temizlenecek!
Erdoğan'dan teğmenler çıkışı: Bu kendini bilmezler temizlenecek!
Ünlü şarkıcı Sergio Mendes hayatını kaybetti!
Ünlü şarkıcı Sergio Mendes hayatını kaybetti!
Yavaş sitem etti, Özel ve İmamoğlu gönül aldı!
Yavaş sitem etti, Özel ve İmamoğlu gönül aldı!
26 Temmuz 2024 Cuma - 09:37

Başkanlar geleceğin şehir plancıları ile bir araya geldi...

TMMOB Şehir Plancıları Odası 12. Planlama Öğrencileri Yaz Eğitim Kampı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile bir araya geldi. Yerel yönetimler ve planlama ilişkisinin birçok yönden ele alındığı söyleşide Filiz Başkan ve Cemil Başkan öğrencilerin sorularını cevapladı.

Başkanlar geleceğin şehir plancıları ile bir araya geldi...

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Sekreteri Ayhan Erdoğan yerel yönetimlerin çalışma alanlarının şehir planlaması ile sıkı bir ilişki içerisinde olduğunu belirterek; “Planlamada teorik çerçevenin uygulamadaki karşılığının en temel alanlarından biri yerel yönetimlerdir. İnsan hakları ve yerel demokrasi, halkçı yerel yönetimler, toplumsal cinsiyet eşitliği, göç ve mekan, sosyal ve kentsel adalet, kent aklı, kentsel tasarım, kentsel gıda sunumu, dirençli kentler gibi başlıklara baktığımızda bunların aynı zamanda yerel yönetimlerin de doğrudan konu başlıkları ve çalışma alanları olduğunu görüyoruz” dedi.

SİZİNLE ADIM ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Geleceğin şehir plancıları ile bir kez daha Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirten Filiz Başkan, yerel yönetimler ve planlama ilişkisine değinerek; “Bir kentin doğasının korunması, var olan yaşam standartlarının yükseliyor olması ya da konut yetersizliği ve aynı zamanda doğru yapılaşmaya haiz olması hepsi bir bütün halinde değerlendirilebilecek esaslardan bir tanesi. Bu anlamda ben her zaman söylüyorum iyi bir şehir plancısıyla bir yerin şehir dizaynı gerçekten en iyi şekilde olabilir” dedi.

Şehirlerin planlamasında yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Filiz Başkan; “Bir kentte bir adım atılacaksa en önemli karar vericiler o kenti en iyi bilen, o kente ilişkin karar verirken en büyük yetkiye sahip olan yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimlerin almış olduğu kararların, vermiş olduğu inşaat ruhsatlarının, yapmış olduğu iş ve işlemlerin ne kadar önemli olduğunu geçtiğimiz yıl 11 ilde meydana gelen depremin sonucunda acı bir şekilde tecrübe etti. O anlamda yerel yönetimler olarak yaşamı daha iyiye doğru yönlendirmek adına sizin gibi teknik bilgileri gittikçe güçlenecek ve bu kentin her karışına sahip çıkacak gençler ile birlikte doğru adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

SİZLERE BAKTIKÇA UMUT GÖRÜYORUM

Kentlerde yaşanan ekonomik, çevresel ve sosyal sorunların şehir planlaması süreçleri ile çözülebileceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay; “Dünyayı kurtarmak için kahramana ya da kahramanlara ihtiyaç vardır. Muhtemelen sizin yaş grubunuzdan çıkacak böyle birisi. Biraz daha derinlikli bakabilmenizi, daha geniş açıdan bakmanızı, dünyanın içinde bulunduğu durumu doğru değerlendirmenizi ve mümkünse sizden kahraman olmayı denemenizi istiyorum” dedi.

Kentlerde yaşanan ekonomik, çevresel ve sosyal sorunların her birinin şehir planlaması süreçleri ile çözülebileceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay; “Kamuya ait olan ne varsa aslında hepimiz onların da sahibiyiz. Bu kent içerisinde inanılmaz güzel şeylere sahibiz. Belediye başkanları olarak bizim sorumluluğumuz sahip olduğumuz alanların insanlar tarafından eşit ve adil bir şekilde kullanılmasını sağlayacak çalışmalar yapmaktır. Bu açıdan baktığımda sizin en önemli görevinizin eşit ve adil planlar yapmak olduğunu düşünüyorum. Ben geleceğin şehir plancısı olan sizlere baktıkça umut görüyorum” dedi.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer kamp ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “ Öğrenciler kampta birbirleri ile yarışarak, not verilerek geçirdikleri eğitim hayatının dışında, başka bir pedagojik yaklaşımla birbirlerinden öğrendikleri, yarışmadıkları daha çok atölye ağırlıklı oturumların yer aldığı ve birçok farklı alana değen bir programla eğitim alıyorlar” dedi.

ŞEHİR PLANLAMASI FARKLI FİKİRLERİN ORTAK BİR PAYDADA BULUŞMASIDIR

Kampa katılan öğrencilerden Alperen Ünlü kampın birçok farklı fikri bir araya getirdiğini belirterek “Farklı okullardan gelen öğrencilerin fikirlerini öğrenebilmek çok değerli. Çünkü ben şehir planlamasına her zaman farklı fikirlerin mutlaka bir ortak paydada buluşması ve her insanın birbiriyle ortak bir bilinç oluşturması olarak bakarım. Bu düşüncemi de bu kampta çok güzel işlediğimizi düşünüyorum. Katkıları için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Efes Selçuk Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

KAMPTA SOSYALLEŞME İMKANI BULDUK

Bir diğer şehir planlama öğrencisi Dilara Şen ise kampın verimli geçtiğini belirterek; “Kamp bizim için çok verimli geçti. Buradaki workshoplar, atölyeler, söyleşiler, seminerler bize çok şey kattı. Deneyimler kazanmış olduk. Türkiye’nin her yerinden gelen aynı bölümü okuyan arkadaşlarımla birlikte sosyalleşme ve bölümlerimiz hakkında konuşma imkânı bulduk. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

 
Otomobilde kanlı infaz: 1 ölü, 1 yaralı!
 
Sezen Aksu'yu dolandırdılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da derelerin ıslah sorunu çözülüyor
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in girişimleri sonrası Armutlu ...
Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri’ne başvurular başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir'de tarihe duyarlılığın ...
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin simgelerinden tarihi Bergama Vapuru ...
 
Gençler Uluslararası Yaz Üniversitesinde buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Avrupa Öğrencileri Derneği iş birliği ...
Kuşadası miniklerin mezuniyet heyecanı...
Kuşadası Belediyesi tarafından İkiçeşmelik Mahallesi Cafer Kotan Yaşam ...
İzmirliler dikkat.... İZBAN o bölgede tek hat çalışacak!
İzmir'de toplu ulaşımın ana kolu İZBAN'ın Çiğli-Turan istasyonları arasındaki ...
 
Kuşadası Belediyesi'nden çadır ve karavan müdahalesi!
Kuşadası Belediyesi, Güzelçamlı Mahallesi sakinlerinin kamp ve karavan ...
Erdoğan talimat vermişti... Belediyelere borç bildirimi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında ...
Tekvandoda İzmir’in şampiyonu Bayraklı Belediyesi!
Katıldıkları turnuvalarda elde ettikleri derecelerle Bayraklı’nın gururu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri