ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    36,4573
    Dolar
  • Euro
    38,4166
    Euro
  • Altın
    3.417,130
    Altın
  • Bist-100
    9.904,00
    Bist-100
  • ADANA
    8/23°
    ADANA
  • ANKARA
    -1/8°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/18°
    ANTALYA
  • BURSA
    2/10°
    BURSA
  • ISTANBUL
    4/9°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    3/16°
    IZMIR
  • KONYA
    0/8°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Beykoz Belediyesi'nde başkanvekili pazartesi seçilecek
Beykoz Belediyesi'nde başkanvekili pazartesi seçilecek
Acun Ilıcalı ve Sadettin Saran hakkında 3 yıla kadar hapis istemi
Acun Ilıcalı ve Sadettin Saran hakkında 3 yıla kadar hapis istemi
İsrail'den Hizbullaha saldırı
İsrail'den Hizbullaha saldırı
Mansur Yavaş: Suat Toktaş'ın tutuklu 34 gününün hesabını kim verecek?
Mansur Yavaş: Suat Toktaş'ın tutuklu 34 gününün hesabını kim verecek?
1 Mart 2025 Cumartesi - 10:13

Başkan Zeyrek Ramazan'ın ilk sahurunu madencilerle yaptı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Ramazan ayının ilk sahurunu Soma’da İmbat Madencilik’te çalışan madencilerle birlikte yaptı. Başkan Zeyrek, madencilerle aynı sofrayı paylaşmanın kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, “Madenci kardeşlerimle aynı sofrayı paylaşmak, Ramazan ayının ilk sahurunda birlikte olmak, dayanışma ve paylaşma ruhunu birlikte yaşamak benim için çok kıymetli” dedi.

Başkan Zeyrek Ramazan ın ilk sahurunu madencilerle yaptı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ilk sahurda Soma’da İmbat Madencilik’te çalışan madencilerle bir araya geldi. Zeyrek’e, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, Cumhuriyet halk Partisi Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, Genel Müdür Yavuz Burbut da eşlik etti. Madencilerle birlikte sahur yapıp sohbet eden Başkan Zeyrek, maden işçilerinin emeğine duyduğu saygıyı dile getirerek, “Sizler gerçekten ekmeğinizi zor kazanan, alın teriyle, helalinden kazanan emekçi kardeşlerimsiniz. Ramazan’ın ilk sahurunda benim için çok değerli olan siz madenci kardeşlerimle bir araya gelmek, aynı sofrayı paylaşmak istedim. Bu benim için büyük mutluluk. Yalnızca seçim dönemlerinde değil, seçim geçti, biz Madenciler Günü’nde beraberdik, şimdi ilk sahurda birlikteyiz, iftarlarda buluşacağız, iyi günde kötü günde her zaman birlikte olacağız, hep yan yana olacağız” dedi.

Bu Güzel Ayı, Bu Huzur Dolu Günleri Birlikte Geçireceğiz”

Ramazan ayının dayanışma ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Başkan Zeyrek, “İnşallah, hepimizin kazandığı paralar, sizlerin alın teriyle kazandığınız emekleriniz, evimize, yuvamıza bereket getirir. İnşallah, hepimizin tuttuğu oruçlar, yaptığı ibadetler, ettiği dualar, bu mübarek ayda kabul olur. Allah’ın izniyle, 29 gün boyunca, birlikte, dayanışma içinde, aynı sofrayı paylaşarak, ekmeğimizi bölüşerek, bu güzel ayı, bu huzur dolu günleri birlikte geçireceğiz” diye konuştu.

Madencilerimizin Sesi Duyulmuyor, Sorunları Gündeme Gelmiyor”

Madencilerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Başkan Zeyrek, madencilerin hak ettikleri değeri görmediğini ve sorunlarının yeterince gündeme gelmediğini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Soma’da madencilerin temsilcileriyle önemli bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Ferdi Zeyrek, “Genel Başkan Yardımcımız Deniz Yavuzyılmaz’ın da katıldığı bir toplantı yaptık. Soma’da madencilerin sorunlarını, maden ocaklarının durumunu ve ülkemizin özellikle ithal kömürle nasıl bir tehdit altında olduğunu değerlendirdik. Ne yazık ki madencilerimizin sesi yeterince duyulmuyor, sıkıntılar gündeme gelmiyor. Ama biz bu sorunları görmezden gelmeyeceğiz. Eğer gerekli adımları atmazsak, madencilik sektörü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir” dedi. Bugün buraya gelerek, Soma’da yaşanan sorunları, madencilerin sorunlarını tekrardan gündeme getirmek de istedim. Biz, madencilerimizin haklarını her platformda savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Madencilerin sofrasına misafir olmaktan onur duyduğunu belirten Başkan Ferdi Zeyrek, “Bize sofranızı açtınız, ekmeğinizi paylaştınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu dayanışma ruhunu yaşatmak, birlikte olmak bizim en büyük gücümüz. Bolluk, bereket, bu mübarek ayda hem Manisa’mı hem ülkemi inşallah bırakmaz” diye konuştu.

 
Uzman hekimlerin sorunları İzmir'de ele alındı
 
Şehit kızı Doğa'yı yalnız bırakmadılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi, EGEKAF 2025’te gençlerle buluştu
Bornova Belediyesi, iş arayanlarla işverenler arasında köprü kuran Altın ...
Izmir’de Japon Sakura Esintisi başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde JİKAD ve Japonya İstanbul ...
Çocuk Dostu Kent hedefine doğru önemli adım
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ...
 
11 ilçede sahipsiz hayvan sayımı tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sahipsiz Köpek Popülasyonu Yönetimi İzmir ...
Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. fazı için geri sayım başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli İleri Biyolojik Atıksu ...
İspanya'da yeşil geleceğe güçlü adım...
Bornova Belediyesi, sürdürülebilir ulaşım ve su yönetimi konularında Avrupa’daki ...
 
Deniz Gezmiş Güzelbahçe'de anıldı...
Devrimci Hareket’in sembol isimlerinden Deniz Gezmiş, Güzelbahçe’deki ...
Başkan Tugay Enerji Verimliliği Çalıştayı’nda konuştu: Sizleri cesur olmaya davet ediyorum
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Muğla’da düzenlenen Enerji ...
Kuşadası’nın alt ve üstyapısı her geçen gün daha da güçleniyor
Başkan Ömer Günel'in göreve geldiği 2019 yılından bu yana kente 269 kilometre ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 25 20 5 0 62 26 36 65
2 Fenerbahçe 25 19 4 2 63 23 40 61
3 Reeder Samsunspor 25 14 5 6 41 28 13 47
4 Beşiktaş 24 12 8 4 38 23 15 44
5 ikas Eyüpspor 25 11 7 7 37 27 10 40
6 Göztepe 24 10 6 8 42 30 12 36
7 Rams Başakşehir 24 10 6 8 40 31 9 36
8 Çaykur Rizespor 25 10 3 12 33 42 -9 33
9 Trabzonspor 24 8 8 8 39 29 10 32
10 Gaziantep FK 24 9 5 10 33 34 -1 32
11 Kasımpaşa 25 7 11 7 45 50 -5 32
12 Corendon Alanyaspor 25 8 7 10 29 36 -7 31
13 Onvo Antalyaspor 25 8 6 11 28 46 -18 30
14 Tümosan Konyaspor 25 7 7 11 31 38 -7 28
15 Sipay Bodrum FK 25 6 6 13 17 29 -12 24
16 Net Global Sivasspor 25 6 6 13 28 41 -13 24
17 Bellona Kayserispor 24 5 9 10 24 44 -20 24
18 Atakaş Hatayspor 24 2 7 15 24 43 -19 13
19 Adana Demirspor 25 2 4 19 23 57 -34 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri