ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    37,9524
    Dolar
  • Euro
    41,0792
    Euro
  • Altın
    3.811,060
    Altın
  • Bist-100
    9.659,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/15°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/19°
    IZMIR
  • KONYA
    5/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
semih balaban,
Volkan Konak'ın ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldı
Volkan Konak'ın ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldı
Eski milletvekilinin otomobiliyle çarptığı motosikletin sürücüsü öldü
Eski milletvekilinin otomobiliyle çarptığı motosikletin sürücüsü öldü
Özgür Özel: Bu bayramı bayram gibi yaşayamıyoruz
Özgür Özel: Bu bayramı bayram gibi yaşayamıyoruz
Altında yeni rekor: 3 bin 110 doları aştı!
Altında yeni rekor: 3 bin 110 doları aştı!
5 Eylül 2024 Perşembe - 14:21

Başkan Tugay'dan Bakan Kurum'a yanıt... "Kutuplaşma siyasetinden vazgeçelim"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Körfezi'nde incelemelerde bulunan ve AK Parti ve MHP'li siyasilerle birlikte basın açıklaması yaparak yerel yönetimleri hedef alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a yanıt verdi. Kurum'un İzmirliler'i yanlış bilgilendirdiğini söyleyen Tugay, "Mağduriyetler üzerinden kutuplaşma siyaseti yapmaktan vazgeçelim. Bu ülke bizden hizmet, bu ülke bizden feraset, bu ülke bizden sonuç bekliyor. Haydi yapalım" dedi.

Başkan Tugay dan Bakan Kurum a yanıt...  Kutuplaşma siyasetinden vazgeçelim

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yazılı açıklaması şöyle:

"Saygıdeğer İzmirliler ve tüm duyarlı yurttaşlarımızın bilgisine; İzmir Körfezi’ndeki kirlilik hepimizin problemidir. Kolektif bir çalışma ile düzeltilebilir. Ancak 22 yıldır bütün kuvvet ve kudreti kendinde toplamış bir iktidarın Çevre ve Şehircilikten sorumlu Sayın Bakanı, İzmir Körfezi’nin kıyısında bir muhalefet partisi il başkanı gibi basın toplantısı yaparak, yerel yönetimlerimizi hedef göstermektedir.

Şehirlerin hayati sorunlarını çözmek için uğraşan Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine devlet bankalarından kuruş krediyi çok gören, uluslararası finans kurumlarından aldığımız kredileri onaylamayan iktidarı temsilen icradan sorumlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Bakanımız, yaptığı basın toplantısıyla yurttaşlarımızı maalesef yanlış bilgilendirmektedir.

Her şeyi siyasetin ve kutuplaşmanın malzemesi haline getiren sayın bakanımız, İzmir Körfezi sahilinde basın toplantısı yaptığı gün neden İzmir’de olmadığımı gayet iyi bilmektedir. Yurtdışı gezimizin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında Türkiye’yi temsilen gerçekleştiği, aylar öncesinden bellidir. Eğer bundan haberi yoksa kendisini bilgilendirenlerin doğruluğunu sorgulamalıdır. Eğer biliyor da bu toplantıyı İzmir’i temsilen yurtdışında olduğum bir güne denk getiriyorsa bu da manidardır. 
Sayın Bakanımızın Türkiye’nin ve belediyelerimizin küresel kurumsal itibarini önemsediğine yürekten inanıyorum. Bizim İzmir ve Türkiye’yi ne kadar önemsediğimizi de bütün hemşehrilerimiz gayet iyi bilmektedir. Öte yandan biz toplantıya başkan vekilimizle zaten iştirak ediyoruz ve İzmir’le ilgili her konunun bizzat içindeyiz.

Herkes şundan emin olsun, biz başta Körfez sorunu olmak üzere kentimizin bütün büyük sorunlarını çözmek için başta sayın bakanımız dahil olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla ben ‘bu işe paydaşım’ diyen herkesle iş birliği yapmaya hazırız. Ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı gayet iyi biliyoruz, yol haritamız ve planlarımız hazırdır. Yeter ki Sayın Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere Sayın Bakanımız ve ilgili kurumlar bize gerçekten yürekten destek versinler,  yeter ki bu meseleyi yalnızca İzmir’in değil aynı zamanda Türkiye’nin acil meselelerinden birisi olarak görsünler. Gelin birbirimizi suçlamaktan mağduriyetler üzerinden kutuplaşma siyaseti yapmaktan vazgeçelim.

Bu ülke bizden hizmet, bu ülke bizden feraset, bu ülke bizden sonuç bekliyor. Haydi yapalım."


 

 
Terastan düşerek ölmüştü... Özgecan'ın sevgilisine beraat!
 
Kuşadası'nda gündem okulların sorunları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terastan düşerek ölmüştü... Özgecan'ın sevgilisine beraat!
Zonguldak'ta 3 yıl önce Ayşe Özgecan Usta'nın (28) terastan düşerek ölümüyle ...
İzmir Körfezi'ne ikinci bilim seferi...
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü ...
Bakan Kurum: İzmir Körfezimiz ölmektedir!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Körfezi'nde ...
 
Teğmenlere kılıçlı yemin incelemesi!
Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçla yemin eden ve 'Mustafa ...
İmamoğlu'ndan Bakan Tunç'a parmak yanıtı: Sana salladım!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini “yargıya ...
MİT'ten operasyon... Kritik isim öldürüldü!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlularından ...
 
Olimpiyat şampiyonu Busenaz'a maganda saldırısı!
Trabzon'da olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli ...
Erdoğan'dan Özel'e Dilruba tepkisi: İzmir’deki küfürbazı baş köşeye oturtmaları...
AK Parti MKYK toplantında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i ...
Tepki çeken ABD gemisi İzmir'den ayrıldı!
Bir süredir İzmir Limanı'nda demirli olan ve büyük protestolara neden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 27 20 5 2 67 25 42 65
3 Reeder Samsunspor 28 15 6 7 44 32 12 51
4 Beşiktaş 27 13 8 6 41 27 14 47
5 ikas Eyüpspor 28 12 8 8 41 32 9 44
6 Rams Başakşehir 27 11 6 10 44 38 6 39
7 Göztepe 27 10 8 9 45 35 10 38
8 Gaziantep FK 27 11 5 11 36 36 0 38
9 Kasımpaşa 28 9 11 8 49 52 -3 38
10 Trabzonspor 27 9 9 9 44 32 12 36
11 Onvo Antalyaspor 28 10 6 12 32 52 -20 36
12 Tümosan Konyaspor 28 9 7 12 34 40 -6 34
13 Çaykur Rizespor 27 10 3 14 34 46 -12 33
14 Corendon Alanyaspor 28 8 7 13 32 42 -10 31
15 Net Global Sivasspor 28 8 6 14 38 46 -8 30
16 Sipay Bodrum FK 28 8 6 14 22 33 -11 30
17 Bellona Kayserispor 27 7 9 11 32 46 -14 30
18 Atakaş Hatayspor 27 4 7 16 29 51 -22 19
19 Adana Demirspor 27 2 4 21 26 65 -39 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri