ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,2836
    Dolar
  • Euro
    37,4952
    Euro
  • Altın
    2.927,470
    Altın
  • Bist-100
    8.876,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
A Milli Takım Karadağ'ı tek golle geçti
A Milli Takım Karadağ'ı tek golle geçti
Kol saatinden de vergi alınacak!
Kol saatinden de vergi alınacak!
Polis katili için istenen ceza belli oldu
Polis katili için istenen ceza belli oldu
Kredi kartlarından 750 TL katkı payı alınacak!
Kredi kartlarından 750 TL katkı payı alınacak!
11 Ekim 2024 Cuma - 21:11

Başkan Tugay: Körfez'e sonuna kadar sahip çıkacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Körfez’in temizlenmesi sürecine ilişkin “Belediyeyi suçlayarak bu durumu çözemezler. Her ne yaparlarsa yapsınlar, her ne kadar olayı çarpıtırlarsa çarpıtsınlar, İzmir'in belediyesiyiz. Bizler Körfez'e sonuna kadar sahip çıkacağız. Yatırımlarımız sürüyor. Ama İzmir'in de Türkiye Cumhuriyeti'nin bir şehri olduğunu, bakanların, İzmir'in de bakanları olduğunu hatırlatmak isterim. AK Parti İzmir'e hizmet etmek, hizmet getirmek zorunda" dedi.

Başkan Tugay: Körfez e sonuna kadar sahip çıkacağız

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın, İzmir Körfezi üzerinden yaptığı açıklamaları eleştirdi. Dağ'ın konuyu sanki hiç anlamadığını ifade eden Tugay, “Tamamen dar açılı bir siyasi bakışı ile olayı değerlendiriyor izlenimine kapıldım. İzmir ile ilgili bu durumu endişe verici buluyorum. İzmirli siyasetçiler, İzmir'de, Körfez'de yaşanan sorunun nedenini anlamak durumdalar. Anlamadan, üzerine konuşmamalılar” dedi. 
 
“Arıtmanın dışında bir çok neden var”
Körfez'deki kirliliğin nedeninin sadece arıtmadan kaynaklı olmadığını vurgulayan Başkan Tugay, “Sadece 10-15 yılda oluşan bir sorun değil. Bizim çocukluğumuzda da Körfez kirliydi. Çok önceki yıllarda Meles Çayı üzerindeki tabakhaneler, dereleri kirleten pek çok tesis vardı. Hala kirleten sanayi kuruluşları, limanlar, gemiler ve tersane var. 30 dere var. Gediz Nehri var. Arıtmanın dışında tonlarca neden var. Bu son 10-15 yılın problemi değil. 50-60 yılın problemi. Bu dönem içerisinde her  partiden belediye başkanları başkanlık yaptı. Eğer hepsini birden suçluyorsanız, anlarım. Ama sadece benim veya benden önceki bir iki belediye başkanının üzerine bu sorumluluğu yıkmakla olmaz. 'Siz kirlettiniz' demek inanılmaz bir suçlama. Cahilce bir yaklaşım. Körfez'in tabanında uzun yıllardır biriken ve bugün temizlenmesi gereken o çamur, çok uzun yıllarda en çok derelerden gelen birikim. Onların taramasının yapılması gerektiğini söylüyoruz. Hamza Bey konuyu anlamamış. Onların taraması yapılmazsa,  orası durgun bir su gibi kalacak ve dolaysıyla hiç bir zaman temizlenmeyecek” diye konuştu. 

“İzmir halkının da bakanlığı”
Türkiye Cumhuriyeti bakanlıklarının, İzmir'in de bakanlıkları olduğunu belirten Tugay, şunları söyledi: “Bakanlıklar, İzmir halkının da bakanlığı. O nedenle bu sorunla ilgilenmek, soruna sahip çıkmak zorundalar. Belediyeyi suçlayarak, sadece arıtma kaynaklı suçlamalarla bilgisizce konuşarak bu durumu çözemezler. Eğer 'Körfez kirli kalsın' diyorlarsa, bunu açıkça söylesinler. Eğer 'kirli kalmasın' diyorlarsa, mutlaka destek olsun, çözüme katkıda bulunsunlar. Belediyeyi suçlayarak çözüm olmaz. Her ne yaparlarsa yapsınlar. Her ne kadar olayı çarpıtırlarsa çarpıtsınlar, İzmir'in belediyesiyiz. Bizler Körfez'e sonuna kadar sahip çıkacağız. Şu anda arıtma ve alt yapı ile ilgili çalışmalar kendi imkanlarımızla da olsa, son hızla ilerliyor. İlerleyen yıllarda da yapabileceğimiz en iyi şeyi yapacağız. Ama İzmir'in Türkiye Cumhuriyeti'nin bir şehri olduğunu, bakanların da İzmir'in de bakanları olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. AK Parti de İzmir'e hizmet etmek, hizmet getirmek zorunda. Yüz binlerce insan burada onlara oy verdi. Onların hatırına da olsa bunu yapmak zorundalar.”

“4. fazda sorun yok”
İZSU Genel Müdürlüğü'nün Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki 4.'üncü faz inşaatının devam ettiğini anımsatan Tugay, “Onda bir sorun yok. Ama normalde 4. fazın yapımı için ön onaylı bir kredimiz var. Bunun ödenmesini bekliyoruz. Henüz ödenmedi. Bir iş yapılırken kredi ödenir ki o krediyi kullanırken, işi yapın. Biz şu anda kendi kaynaklarımızı zorlayarak, bu çalışmayı yapıyoruz. Hazine'den onay beklediğimiz uluslararası finans kuruluşlarından ön onay aldığımız ancak Hazine'nin onayını beklediğimiz alt yapı ile ilgili önemli kredi başvurularımız var. Yağmur suyu ayrıştırma başta olmak üzere, pek çok alanda yeni arıtma yapımı, mevcut arıtmaların kapasite artırımı, çamur çürütme ve kurutma tesislerinin yapımını sağlayacak olan krediler. Bunlar da onay bekliyoruz” dedi.

 
Polis katili için istenen ceza belli oldu
 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile okula ulaşım kolaylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da anlamlı etkinlik...
Seferihisar Belediyesi 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde belediye önünde ...
Kuşadası 3. Kez "Hayat Sokakta" dedi...
Türkiye’nin tatil cenneti Kuşadası, bu yıl üçüncü kez “Hayat Sokakta” ...
Alaçatı Wind Fest heyecanı başladı
Türkiye Yelken Federasyonu, Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü ve Çeşme ...
 
Narlıdere'de okul servisleri denetlendi
Narlıdere Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Narlıdere İlçe Emniyet ...
Gençlerden Başkan Önal'a teşekkür ziyareti
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde eğitim alarak üniversite ...
Konak'ta Roman Eylem Planı!
Konak Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı’nda Roman kültürü ve geleneklerini ...
 
Çeşme Belediyesi İstanbul Turizm Fuarı'nda...
İstanbul Turizm Fuarı’ndaki Turizm Zirvesi Programı kapsamında düzenlenen ...
Karşıyaka Belediyesi Afet Eğitim Merkezi yeniden hizmette!
Karşıyaka Belediyesi, uzun zamandır hizmet dışı olan ‘Afet Eğitim Merkezi’ni ...
BUCAKUT örnek oldu...
Buca Belediyesi’nin arama kurtarma birimi BUCAKUT, çalışmalarıyla ilçe ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri