ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,1229
    Dolar
  • Euro
    43,5393
    Euro
  • Altın
    4.042,110
    Altın
  • Bist-100
    9.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    9/24°
    ADANA
  • ANKARA
    2/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/25°
    IZMIR
  • KONYA
    6/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Şakir Paşa Ailesi'nin çekildiği konakta bir yangın daha: 1 ölü!
Şakir Paşa Ailesi'nin çekildiği konakta bir yangın daha: 1 ölü!
Şakir Paşa Ailesi'nin çekildiği konakta bir yangın daha! 1 ölü
Şakir Paşa Ailesi'nin çekildiği konakta bir yangın daha! 1 ölü
Teoman'dan Sırrı Süreyya Önder paylaşımı: Ölme abi
Teoman'dan Sırrı Süreyya Önder paylaşımı: Ölme abi
11. kattan düşen Aaron Boupendza, hayatını kaybetti
11. kattan düşen Aaron Boupendza, hayatını kaybetti
12 Şubat 2025 Çarşamba - 09:28

Başkan Tugay Gençlik Eylem Çalıştayı’nın açılışında konuştu: Kafasında valizini toplayanlar var

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı’yla uyumlu olarak gençlerin hak, ihtiyaç ve beklentilerini anlamak, sorunlarını çözmek amacıyla düzenlenen Gençlik Eylem Planı Çalıştayı’nın açılışını yapan Başkan Dr. Cemil Tugay, gençlerin yurt dışına gitmek istediğini hatırlatarak, “Kafasında valizini toplamış, bulduğu ilk fırsatta yurt dışına gidecek gençler var. Bu sorunu çözmek hepimizin boynunun borcudur" dedi

Başkan Tugay Gençlik Eylem Çalıştayı’nın açılışında konuştu: Kafasında valizini toplayanlar var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 2025-2029 Stratejik Planı doğrultusunda gençlerin hak temelli ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlamak, çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen Gençlik Eylem Planı Çalıştayı’nın açılışında konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve İzmir Planlama Ajansı (İZPA) ortaklığı ile Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen çalıştay, gençlerin eğitim, istihdam, sosyal katılım, kültür, sanat, spor ve karar alma süreçlerine dahil olma gibi haklarına yönelik mevcut durumu değerlendirmek ve geleceğe yönelik somut adımları birlikte planlamak için önemli bir platform oluşturulmasına öncülük edecek.

“Buradaki çıktılar bize ışık olacak”

“Gençlik Hakları İçin Birlikte” temasıyla gerçekleşen, üniversiteleri, gençlik temsilcilerini, kamu kurum ve kuruluşlarını, meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri ve ilgili paydaşları ortak bir zeminde buluşturmayı hedefleyen çalıştay için konuşan Başkan Dr. Tugay, “Bugün burada bir arayış içindeyiz. Yaptığımız pek çok çalışmanın üzerine başka neler koyabiliriz, bunu konuşmak için buradayız. Bugünün gençlerini doğru anlıyor muyuz acaba? Onlar kendilerini anlatmak için yeterli fırsat ve ortam buluyor mu? Bundan sonraki dönemlerde yönetimle ilgili karar verirken gençleri sürece dahil etmek için buradayız. Çalıştay yapıyoruz ama sonrasında ne oluyor? Bunlar sorgulanıyor. Her yeni toplantı yeni bir şeylerin arayışı için yapılıyor. Her birisi ayrı ayrı değerli. Buradaki çıktılar bize ışık olacak, yol gösterecek. Bazı yeni kararlar alacağız” dedi.

“Gençleri tek tipleştirmemek lazım”

Gençlerle daha fazla bir araya geleceklerini de belirten Başkan Tugay, “Bizler de bir zaman gençtik. Herkesin kendi gençliğinden kalan bazı özlemler var. Kendi yapamadığımızı bugünün gençlerinden, kendi çocuklarımızdan bekliyoruz. Belediye başkanlığında altıncı yılım. Kamu yöneticisi olarak gençlerle muhatap oluyorum. Onların bizden neler beklediğini anlamaya çalışıyorum. Burada gençlere dair çizilen profili aklımızda tutmalıyız. En büyük hatalarımızdan biri; genç deyince aklımıza tek bir profil geliyor. Şu an babasının tarlasında çalışan, hayvanlarına bakan gençleri de, sanayide çalışan gençleri de hatırlamamız lazım. Değişik sosyal sıkıntılar içinde olan, mesela engellilik yaşayan gençleri düşünmek lazım. Genç deyince üniversite çağında, müzik dinleyen, eğlenen genç diye düşünüyoruz ama çok farklı profillerde gençler olduğunu unutmamalıyız” diye konuştu.

“Bu çalıştayları senede bir değil haftada bir yapsak belki yeridir”

Bir üniversitenin yaptığı araştırmadan örnek veren Başkan Tugay, gençlerin İzmir’de kendilerini geliştirmek için yeterli olanak bulamadığını vurguladığını, bunun kendileri için önemli bir saptama olduğunu belirtti. Türkiye’nin genelinde böyle bir sorun olduğunu belirten Tugay, “Genç dediğimiz 15-29 yaş arası arkadaşlarımız kendilerini geleceğe hazırlamak istiyorlar. Hızla değişen, kontrol edilemez dünyada ne yapacakları ile ilgili endişeleri var. Burada hepimizin tahayyül ettiğimizden daha geniş bakış açısına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu çalıştayları senede bir değil, haftada bir yapsak belki yeridir. Konuşacağımız çok şey var. Geleceğin dünyasının herkes için özgür bir yer olması şart. Özgürlüğün olmadığı yerde hiçbir şey gelişmiyor. Daha özgür nasıl olabiliriz, özgürlüğümüzü kısıtlayan şeyleri nasıl yok edebiliriz? Bunları konuşmamız lazım” dedi.

Gençlere istihdam, müzisyenlere merkez desteği

Başkan Tugay ayrıca hayata geçirilecek yeni projeler hakkında bilgilendirme yaptı. Tugay, iş dünyasına katılmak isteyen 22-28 yaş aralığındaki gençler için organize edilen “İzmir Seninle” çalışmasına değindi. İşe hazırlık, ilham buluşmaları ve mentorluk hizmetleri verilen hareket kapsamında gençlerin potansiyelini keşfetmesi, yeteneklerini geliştirmesi ve geleceğini inşa etmesine destek olunuyor.

Başkan Tugay, Karşıyaka’da genç müzisyenlerin desteklenmesi için hayata geçirilen ücretsiz ses kayıt stüdyolarının İzmir geneline yayılacağını, yeni merkezin Kültürpark’ta hizmete alınacağını da söyledi.

İzmir’de yeni dönemde 30 ilçedeki gençlerle her ay buluşmalar da yapılacak. Başkan Tugay, gençlik örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle dönüşümlü olarak bir araya gelecek. İzmir Kent Konseyi bünyesindeki Gençlik Meclisi ile toplantılar da planlanacak.

“Buna razı olamayız”

Temel görevlerinin gençlerin İzmir’de kendisini geliştirmek için olanak bulmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Tugay, “Gençler yurt dışına gitmek istiyor. Kafasında valizini toplamış, bulduğu ilk fırsatta yurt dışına gidecek gençler bizim için önemli bir kayıptır. Onlardan birisinin bile Türkiye’de mutsuz olup başka ülkeye gitmesine razı olmamak gerekir. Buna kim sebep olduysa bu sorunu çözmek hepimizin boynunun borcudur. Bu ulusal bir sorundur. Gençlerimizin bu ülkede kalması için üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Eğitim için İzmir’e geliyor sonrasında ayrılıyor”

Programın açılışında konuşan İzmir Planlama Ajansı Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu ise İzmir’de her beş kişiden birini gençlerin oluşturduğunu belirterek “İzmir bir üniversite şehri. İzmir, 200 bine yakın öğrenci barındırıyor, uluslararası öğrenci çekme noktasında ise yedinci sırada. Öğrenci eğitim için kente geliyor, sonrasında ayrılıyor. Demek ki iş bulamıyor. Bunun üzerine düşünmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. 50 yıl sonra İzmir’de ne olacak? Bunun ne olacağına burada karar vereceğiz. Genç nüfus düşecek. Önümüzdeki 50 yılda güvenlik sistemleri, yaşlı bakım hizmetleri gibi noktalarda sıkıntılar olacak. İzmir’de genç nüfusta bir artış bekliyorsak bu göçle olacak. Biz ne yapacağız? 50 yıllık sürece bugünden başlamamız lazım. Bu çalıştay çok önemli, belediyenin çalışmalarına yol gösterecek” dedi.

“Oy vermek katılım değildir”

Çalıştay kapsamında yapılan panelde konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Erdoğan da, “Uzunca bir süredir, yaklaşık 30 senedir gençlik konusunda çalışmaya devam ediyorum. Gençlerin iyi olma hali ve katılımına dikkat etmemiz gerekiyor. Eşit ve denk olmalıyız. Mesela, oy vermek katılmak değil. El kaldırıp el indirmek katılmak değil. Katılmak sesini duyurmak, yapabilmektir. Bugün burada bunları aktarabilmek için iyi bir fırsat var” dedi.

Çalıştayda 8 ana başlık vardı

Gençlik Eylem Planı Çalıştayı ile somut çözüm önerilerinin ortaya çıkması, katılımcıların gençlik politikalarının geliştirilmesine aktif katkı sağlaması ve yerel düzeyde güçlü, kapsayıcı bir eylem planı oluşturulması hedeflendi.

Çalıştayda gençlerin sorunları “sürdürülebilirlik”, “sağlık”, “kapsayıcılık”, “dijitalleşme”, “eğitim”, “kentte yaşam”, “gençlik merkezleri”, “katılımcılık-iş birliği” başlıkları altında incelendi.

 
Dünyaya ticaret savaşı açan ABD iflasın eşiğinde
 
Hülya Koçyiğit ölümden döndü! AVM'de yere düşüp kafasını çarptı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’den tsunami riskine karşı modelleme kalkanı
Türkiye’nin en kapsamlı deprem araştırma ve risk azaltma projelerini yürüten ...
Manisa’da dijital belediyecilik dönemi başladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentin dijital dönüşümüne yön verecek büyük ...
Kuşadası'nda hizmet seferberliği...
Kentin tüm bölgelerine eşit ve kaliteli hizmet götürmek için yoğun bir ...
 
Tire’de işletmelere yangın ve hijyen denetimi
Tire’de zabıta ekipleri, kıraathane ve kafeterya gibi umuma açık eğlence ...
Çeşme’de Nitelikli Tarımsal Üretimin Önemi ve Sonuçları Çalıştayı
Çeşme Belediyesi olarak
Başkan Tugay: Dayanışma ile önümüze bakalım
Başkan Tugay, kendisini çiçeklerle ziyarete gelerek teşekkürlerini sunan ...
 
Urla’nın geleceği ‘Şeffaf ve Katılımcı Yönetim’ ile şekilleniyor
Urla Kent Merkezi’nde bulunan Malgaca, Arasta ve Sanat Sokakları’nın geleceği ...
Menemen'de 295 milyonluk satış!
Menemen Belediyesi Seyrek Mahallesi'ndeki 44 arsayı 295 milyon 105 bin TL'den satışa çıkardı.
Yunusemre Belediyespor atıcılık branşı açtı
Yunusemre Belediyespor, mevcut spor branşlarına atıcılık branşını da ekledi. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 29 23 5 1 71 29 42 74
2 Fenerbahçe 29 22 5 2 74 27 47 71
3 Reeder Samsunspor 30 15 6 9 45 36 9 51
4 ikas Eyüpspor 30 14 8 8 48 32 16 50
5 Beşiktaş 29 13 9 7 42 30 12 48
6 Rams Başakşehir 29 13 6 10 47 38 9 45
7 Gaziantep FK 29 12 6 11 39 38 1 42
8 Onvo Antalyaspor 30 11 7 12 34 53 -19 40
9 Trabzonspor 29 10 9 10 47 36 11 39
10 Göztepe 29 10 9 10 46 37 9 39
11 Kasımpaşa 30 9 12 9 50 54 -4 39
12 Tümosan Konyaspor 30 10 7 13 35 41 -6 37
13 Bellona Kayserispor 29 9 9 11 35 46 -11 36
14 Sipay Bodrum FK 30 9 7 14 23 33 -10 34
15 Çaykur Rizespor 29 10 4 15 35 49 -14 34
16 Net Global Sivasspor 30 8 7 15 40 50 -10 31
17 Corendon Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
18 Atakaş Hatayspor 29 4 7 18 30 54 -24 19
19 Adana Demirspor 29 2 4 23 26 73 -47 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri