AKUT gönüllülerinden Muras Aras, Selin Orhan ve Nuran Ergut’un da yer aldığı ziyarette konuşan Ramazan Ergut, şunları söyledi:
“İzmir’de bir çok belediye, kurum ve kuruluş, Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesinin Karabağlar’da olduğunun ve öneminin farkında değildi. Bu son deprem, böylesine önemli bir işin İzmir’de yapıldığı gözler önüne serdi. Depremin ardından 1000’i aşkın vatandaşımız gönüllü olmak için AKUT’a başvurdu. İzmir depreminde ilk 5 saat trafiğin nasıl kilitlendiğini hepimiz gördük. Ancak AKUT ekipleri çok hızlı bir şekilde lojistik ekipmanlarıyla birlikte yıkım yaşanan Bayraklı’ya ulaştı. Bu sayede ilk 3 saatte 3 vatandaşımız sağ olarak enkazdan kurtarıldı. Afet anında acil müdahale ve koordinasyon merkezine dönüştürdüğümüz bu yerleşkeyi bize tahsis eden; depremden sonra da desteklerini esirgemeyen Karabağlar Belediyesi’ne, tüm gönüllülerimiz adına teşekkür ediyorum. Sizin desteğinizi her zaman arkamızda hissediyoruz.”
Gönüllülere teşekkür
Başkan Selvitopu da, arama kurtarma çalışmalarında canla başla çalışan gönüllülere bir kez daha teşekkür ederek, “Anlamlı bir görev yapıyorsunuz. Sizin gibi sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi gerekiyor. Biz de, kamu yararına çalışan diğer sivil toplum örgütleri gibi sizinle de yakın işbirliği yapıyoruz. Bu işbirliğinin önemi de İzmir depremiyle birlikte daha net bir şekilde ortaya çıktı. Karabağlar’daki yerleşke artık herkesin dikkatini çekti” dedi.
AKUT’la uzun vadeli şekilde çalışmayı sürdüreceklerini belirten Başkan Selvitopu, “Bundan sonraki süreçte de size destek olacağız. O merkezi ayakta tutmamız; sürekli geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Daha sonra AKUT gönüllüleri Başkan Selvitopu’na, teşekkür belgesi verdi. Başkan Selvitopu da konuklarına Kavacık Üzüm Lokumu armağan etti.
Türkiye’nin en büyüğü…
Karabağlar Belediye Meclisi, Bozyaka Pazaryeri’nin altındaki 1600 metrekarelik kapalı alanı AKUT’a tahsis etti. Karabağlar Belediyesi’nin de düzenleme çalışmalarına destek olduğu merkeze, Suriye’nin El Bab kentinde şehit olan AKUT Gönüllüsü Uzman Çavuş Akın Acar’ın adı verildi. Bu yılın başlarında törenle hizmete giren merkez, Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesi oldu. Burada 12 ay boyunca eğitimler, seminerler veriliyor; arama kurtarmaya ilişkin sergiler yer alıyor. Özellikle halka ve öğrencilere yönelik farkındalık yaratma, bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Yerleşkedeki AKUT Müzesi’nde de, 17 Ağustos ve Van depremleri, Soma maden kazası gibi acil durum ve doğal afetler ilgili eşyalar sergileniyor.
Yerleşke, afet durumlarında acil müdahale ve koordinasyon merkezi görevini üstleniyor.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |