Salgın günlerinde Gaziemir Belediyesi’nin de üzerine düşen her türlü görevi yerine getirmek için teyakkuza geçtiğini dile getiren Başkan Arda, “Koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren harekete geçerek bu krizi yönetmek için adımlar attık. İlk olarak salgına karşı ilaçlama ekibi kurarak işe koyulduk. Dezenfeksiyon ve halkımızı bilgilendirme çalışmalarına hemen başladık. İlaçlama ekibimiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte halkın yoğun olarak kullandığı kamusal alanları sağlıklı hale getirmek için düzenli olarak ilaçlama yaptı ve bu görevlerini sürdürüyor. Çocuk parkları, otobüs durakları, pazar yerleri, meydanlar, sokaklar, banklar, çöp konteynerlerinin içi ve çevresi ekipler tarafından düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Dezenfeksiyon işlemimiz kapsamında bugüne kadar 4 bin litre dezenfektan kullandık. Ayrıca parklarımızı salgın sonrasına hazırlıyoruz. Yeşil alanlarımız ve 158 parkımızı da salgın sonrasına hazırlamak için bakım, onarım ve yeşillendirme çalışmaları yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
16 dezenfeksiyon çeşmesi
Başkan Arda, salgınla mücadelede çok önemli olduğu bilim insanları tarafından söylenen maske ve dezenfektana ulaşabilmeleri için de yurttaşlara destek olduklarını dile getirerek “Yurttaşlarımızın kamusal alanlarda dezenfektana ulaşabilmeleri amacıyla el dezenfeksiyon cihazlarımızı hizmete sunduk. İnsanların yoğun olarak kullandığı alanlara yerleştirdiğimiz cihazlarla vatandaşlarımız elleriyle herhangi bir pompa ya da cihaza temas etmeden, ayaklarıyla pedala basarak dezenfektan kullanabiliyor” dedi.
Ekonomik destek
Salgın nedeniyle toplumun büyük bir kesiminin ekonomik darboğaza düştüğünü söyleyen Başkan Halil Arda, ekonomik yönden sıkıntı yaşayan vatandaşlara belediye olarak destek olduklarını dile getirdi. Başkan Arda, şöyle konuştu:
“Çok yönlü mücadele ettiğimiz Koronavirüs salgını nedeniyle Sosyal Market üzerinden gıda yardımında bulunuyoruz. Salgın sürecinde bin 405 aileye gıda yardımı yaptık. Bu salgın bitene kadar ailelerimizin gıda ihtiyaçlarını evlerine kadar götürerek onlara destek olmaya devam edeceğiz. Salgın nedeniyle kapatılan işletmeler arasında olan ve ekonomik yönden zor günler geçiren berberlerimize nefes aldırabilmek için ilçemizdeki 105 berber ve kuaföre 100’er liralık alışveriş çeki dağıttık. Bunun yanında ilçemizdeki tüm berber ve kuaförleri düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlarımızın isteklerini karşılamak için Gaziemir Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Gruplarına da 6 araç ve 12 şoförle destek verdik. Bu süreçte ekonomik zorluk yaşayan ailelerimiz, belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’yle irtibata geçebilirler.”
Sanal eğitim dönemi
Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan ortaokul ve lise öğrencilerine GAZİDEK’te ücretsiz verilen eğitimler ile robotik kodlama eğitimlerini, internet üzerinden devam ettirdiklerini de anlatan Başkan Arda, “Evde kalan yurttaşlarımızı spor, dans ve müzik videolarıyla motive etmeye çalıştık. Vatandaşlarımıza diyetisyenimiz aracılığıyla da sağlıklı beslenme önerilerinde bulunduk” dedi.
Psikolojik destek
Salgın sürecinin yarattığı psikolojik sorunlarla mücadele eden yurttaşlara destek verdiklerini söyleyen Başkan Halil Arda, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte yaşanan sosyal izolasyon nedeniyle evlerinden çıkamayan yurttaşlarımıza ve engelli bireylere Yalnızlıkla Mücadele Programı’mız kapsamında özel olarak destek veriyoruz. Engelli bireylerin ve 65 yaş üstü yurttaşlarımızın her anlamda yanında olmak bizim görevimiz. Yalnızlıkla Mücadele Hattı’mızda görevli ekip arkadaşlarım hafta içi 09.00 – 17.30 saatleri arasında yurttaşlarımızın isteklerini dinliyor, sorunlarını çözme kavuşturuyor. Gerektiğinde yurttaşlarımızı ziyaret ederek onlara dijital okuryazarlık eğitimi de veriyorlar. Bu uygulamalarımıza bir yenisini ekleyerek Psikolojik Destek Hattı’nı hizmete soktuk. Psikolojik sorun yaşayan, destek almak isteyen yurttaşlarımız, Psikolojik Destek Hattı’mızı arayarak psikoloğumuzla görüşüp sorunlarını aşabiliyor.”
Gıda güvenliği
Çalışmalar kapsamında başta semt pazarları olmak üzere 100 bini aşkın maske dağıttıklarını belirterek “Pazar yerlerinde yurttaşlarımızı ve esnafımızı da kurallara uymaları konusunda uyarıyoruz. Pazar yerlerini düzenli olarak yıkıyor ve ilaçlıyoruz. Bu kriz durumunu fırsata çevirenlere asla izin vermiyoruz. Zabıta ekiplerimiz aracılığıyla ilçemizdeki işletmelerde düzenli olarak fiyat denetimi yapıyor, fahiş fiyat artışlarının önüne geçiyoruz. Gıda üretimi yapan işletmeleri de düzenli olarak denetleyerek sağlıksız koşullarda üretim ve satış yapılmasına izin vermiyoruz” diye konuştu.
Can dostlar unutulmadı
“İnsanlar evde kaldığı için can dostlar yalnız kaldı” diyen Başkan Arda, “İlçemizin dört bir yanındaki parklarda ve belirli noktalarda hayvanlar için mama dağıtıyoruz. Bugüne kadar can dostlarımıza bin 500 kilogramı köpek maması, 600 kilogram da kedi maması olmak üzere toplam 2 bin 100 kilogram mama desteğinde bulunduk. Onların da sağlıklı koşullarda yaşaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |