ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,1817
    Dolar
  • Euro
    38,2180
    Euro
  • Altın
    2.937,020
    Altın
  • Bist-100
    9.829,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Beşiktaş Hollanda'da dağıldı!
Beşiktaş Hollanda'da dağıldı!
Fenerbahçe galibiyetle başladı...
Fenerbahçe galibiyetle başladı...
İmamoğlu'ndan siyasi yasak açıklaması!
İmamoğlu'ndan siyasi yasak açıklaması!
Coca-Cola iki ürününü raflardan kaldırıyor!
Coca-Cola iki ürününü raflardan kaldırıyor!
26 Eylül 2024 Perşembe - 10:31

AK Partili Kırpınar'dan o iddialara yanıt: 'Bilirkişi 100 bin dolar rüşvet istedi'

AK Parti Ege Bölge Koordinatörü Bilal Kırkpınar, Bayraklı Belediye Başkan adaylığı süresinde CHP İzmir milletvekili Mahir Polat'ın gündeme getirdiği "Kemalpaşa'daki tavuk çiftliğine yalan beyanlarla yapı kayıt belgesi aldırıp imar affıyla 91 adet villaya dönüştürülerek 1 milyar 820 milyonluk vurgun yaptığı" iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kırkpınar, iddiaların kaynağının kendisinden 100 bin dolar rüşvet isteyen bilirkişi olduğunu öne sürdü. 

AK Partili Kırpınar dan o iddialara yanıt:  Bilirkişi 100 bin dolar rüşvet istedi

SONKALEİZMİR-Yerel seçimde AK Parti'den Bayraklı Belediye Başkan adayı gösterilen, AK Parti Ege Bölge Koordinatörü Bilal Kırkpınar, Kemalpaşa'da kendisine ait tavuk çiftliği arazisine yalan beyanlarla yapı kayıt belgesi alıp milyarlık vurgun yaptığı iddialarına yanıt verdi. 

Yazılı bir açıklama yapan Kırkpınar şunları kaydetti: (Not: Açıklamadaki imla hataları kaynağın kendisine aittir, aynen yayınlanmıştır)

"Değerli basın mensupları Seçim sürecinden itibaren hakkımda yürütülen karalama kampanyası karşısında hukuki sürecin selameti açısından bugüne kadar hep sessiz kaldım. Ama artık bu iftiralar karşında tahammül sınırı aşıldığı için bu açıklamayı yapmayı zorunlu buluyorum. 
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. İddiaların Hedefindeki Kemalpaşa Örnekköy Mahallesindeki arazimizde bulunan yapılar için “Kaçak” ifadesinde bulunulmuştur.  Oysa ki bu yapılar 20.12.1976 ve 24.02.1977 yıllarında Kemalpaşa Belediyesi tarafından ruhsatlandırılmış ve yapı kullanım izin belgesi verilmiştir.  Kaldı ki imar barışı yasasında 31.12.2017 tarihinden önceki yapıların kaçak bile olsa bu yasadan faydalanarak legal hale geleceğini ifade eder.  Bir diğer iftira ise buranın tarım arazisi olduğudur.  

Söz konusu arazi için 05.11.2018 tarihinde Tarım İl Müdürlüğünden alınan belgede söz konusu yapıların “Tarım arazilerinin kullanımı ile ilgili ülkemizde ilk mevzuat düzenlemesi olan 11.09.1989 tarihinden önce yapıldığı belgelendiğinden, ifrazının yapılmasında bir sakınca yoktur” denilmektedir. Bilindiği gibi Tarım arazileri belli bir büyüklüğün altında ifraz edilemez.  Ayrıca  05.12.2018 tarihinde Tarım İl Müdürlüğünden alınan diğer belgede buranın “Arazi kullanım kanununun 20.nci ve 21.nci maddesinde belirtilen tarım arazilerinin yanlış kullanımlarında uygulanacak cezalardan muaftır” diye belirtilmiştir. Dolayısıyla bu belgelerden anlaşılacağı üzere tarım alanı sayılamayacağı açıktır. Ayrıca Diğer bir iftira ise buranın tavuk kümesi olduğu iddiasıdır.  CHP’li Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı Döneminde Kemalpaşa Belediyesinden alınan numarataj belgesinde ve belediye emlak beyannamesinde buranın konut olduğu açıkça yazılıdır ve vergilendirmede bunun üzerinden yapılmıştır. Bu yapılarla ilgili CHP’li Kemalpaşa Belediyesine ruhsat başvurusu 14.05.2020 tarihinde yapılmıştır ve 25.08.2020 tarihinde CHP’li Kemalpaşa Belediyesi tarafından güçlendirme yapı ruhsatı düzenlenmiştir.  

Şahsıma Atılan iftira doğru olsaydı yani burası kayıtlarda tavuk kümesi olarak görünseydi CHP’li Belediye buraya güçlendirme yapı ruhsatı düzenleyemezdi!.   Hatta CHP’li Kemalpaşa Belediyesi tarafından ruhsat başvurumuzdan öncesindede o kadar sık denetlendik ki bir keresinde çelikten olan batar katların bazı bağımsız bölümlerinde mevcut çelikler yıllar içerisinde korozyona uğramış ve kullanılamaz hale geldiği için bu bölümlerde betonarme yapılmış diye CHP’li Belediye tarafından mühürlenmiştir. Bunun üzerine 15.08.2019 tarihinde düzeltme yapmak için belediyeden süre istenmiş ve düzelttikten sonra Kemalpaşa Belediyesi encümenleri ile gelip kontrol etmiş ve 13.09.2019 tarihinde belediye Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne göndermiş olduğu yazısında, “İmar barışına ve tamirat iznine uygun hale getirilmiştir” diye resmi evrak düzenlemiştir.  Hakkımda atılan bu iftiraların temel kaynağı ve adını anmaktan hicap duyduğum bilirkişi H.V.M isimli şahıstır. Bilindiği üzere 2021 yılında Kemalpaşa Belediyesine geniş çaplı bir operasyon düzenlenmiş, operasyon sonrası Kemalpaşa sınırları içinde yer alan bizim parselimizin ‘de içinde olduğu yüzlerce parsele tek tek tekrar denetlenmiştir. Söz konusu parselle ilgili 03.12.2021 tarihli Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına verilen bilirkişi heyet raporunda ilgiliy apılara verilen ruhsatların usule uygun olduğu herhangi bir yasa dışı işlemin olmadığı yazmaktadır.  

Şimdi gelelim bu rapordaki sürpriz isme. Bugünlerde medyada asılsız beyanlarda bulunan ve şahsıma iftira atan  H.V.M isimli şahısta bu heyetin içinde yer almaktadır. Bu heyet raporu bizim parselle ilgili yukarıdaki sizlere bahsettiğim aşamaları kronolojik sıra ile yazmış ve hiçbir usulsüzlüğe rastlamamıştır. Bu heyet raporunun Altına bugünlerde bana iftira atan şahsın imzası bulunmaktadır. Kendisini hiç tanımadığım bu şahıs 2023 Yılında siteye girip orda izinsiz resimler çekip benimle görüşmek istediğini kendisinin kamu görevlisi olduğunu oradaki personelimize iletmiştir. Bizde konuyu merak edip aradık kendisini.  Telefon görüşmemizde ofisimize gelip görüşmek istediğini iletmiştir. 

Ofisimizde yapmış olduğumuz görüşmemizde “Usulsüz silah ruhsatı işini çözmemi ve 100.000 dolar rüşvet vermemizi aksi halde başımıza bela olacağını olumsuz raporlar yazarak mahkeme başlatacağını ve konuyu farklı noktalara taşıyacağını” ifade etmiştir.  Ben bu rüşvet talebine olumlu cevap vermeyincede adaylık sürecimde bana tekrar ulaşıp kampanya sürecinde siyasi rakiplerime açıklama yaptırtacağını ve bu şekilde beni seçim öncesini yıpratacağı tehdidinde bulunmuştur!  Seçimlerden hemen önce CHP Milletvekili Mahir Polat’ın Yapmış Olduğu Açıklamaların kaynağı şahsımdan rüşvet alamadığı için iftiralar atan yalan yanlış açıklamarda bulunan bilirkişinin raporuna dayanmaktadır. Kendisi bu rapor ile seçmeni etkilemeye çalışmış ve şahsımı karalama kampanyasında bulunmuştur. Konuyu araştırmadan sadece itibar suikasti odaklı açıklamlarda bulunmak ne kadar milletvekili ciddiyetine yakıştı taktiri halkımıza  bırakıyorum ve kendisinden bir özür beklediğimi bilmesini istiyorum.  Beni Tehdit edip ve yalan beyanlarda bulunup hakkımda iftirada bulunan bilirkişi H.V.M Hakkında suç duyurusunda bulundum. Bundan sonra konu mahkemede. Yüce Türk Adaleti son kararını verecek. 
Ama şunu belirtmeliyim ki Söz konusu bilirkişinin “Silah İşimi Hallet, 1 Saat içinde işlerini halletmezsem namerdim! Sana Kurtuluş yolu çizeceğim ya efendi olup benimle görüşeceksin Yoksa ülkeyi terk etmek zorunda kalacaksın! Sana 23’üne Kadar süre Yoksa hepinizi tarumar ederim, sesimide istersen kaydedebilirsin” dediği ses kayıtlarını adli makamlar ilettim.  Ben bu işin başında istediklerini verseydim belki hiçbir şey olmayacaktı ve konu buralara hiç taşınmayacaktı ama vicdanen hep rahatsız olacaktım.  Değerli basın mensupları 50 Yıldır ticaretle uğraşan ailemiz bugüne kadar devletimizden tek lira teşvik kullanmamış ve geçmişimiz vergi rekortmenlikleriyle doludur. Şerefiyle parasını kazanan ve bu ülkede yüzlerce kişiye iş aş sağlamış bir ailenin ferdi olarak asla yanlış işlere girmediğimizi ve bundan sonrada girmeyeceğimizi bilmenizi isteriz.  Bu süreçte yüce Türk adaletini etkileyecek manipüle edecek söylemlerden kaçınıp, adaletin vereceği kararı bekleyelim.  İstediği rüşveti alamayınca iftiralarla şahsımı yıpratmaya çalışan bilirkişi ile sonuna kadar mücadele edeceğimi sizler vasıtasıyla kamuoyuna bildiriyorum. Saygılarımla"
 

 
Akaryakıta bir zam daha geliyor!
 
Büyükşehir'den "Mahallede eğlence var" etkinlikleri...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aktif muhalefet...
Murat Baran Uygun yazdı...
Rum temsilcisi 'İşgal' dedi... Özgür Özel salonu terk etti!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New ...
Destici'den idam çıkışı: Mutlaka getirilmelidir!
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Görevi başındaki ...
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Menemen Belediyesi'ne ziyaret
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir'de Menemen Belediyesini ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon 20 ila 30 arası olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gelecek yılın ortalarında enflasyondan ...
Özel'den İmamoğlu davası çıkışı: Demokrasi tokadından ders almadıysanız daha şiddetlisini görürsünüz!
CHP lideri Özgür Özel, İBB Başkanı İmamoğlu'nun "ahmak" davasıyla ilgili ...
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Körfez eleştirisi...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda ...
CHP'li Başarır'dan İzmir Körfezi mesajı... İZMİR'E YAKIŞMIYOR!
CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İzmir'de ...
AK Parti'de kongre süreci... Erdoğan A Takımı'nı değiştiriyor!
AK Parti'de 8. büyük olağan kongre süreci, mahalle delege seçimleriyle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri