ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5613
    Dolar
  • Euro
    35,2497
    Euro
  • Altın
    2.468,640
    Altın
  • Bist-100
    10.732,00
    Bist-100
  • ADANA
    25/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/32°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    20/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/32°
    IZMIR
  • KONYA
    20/32°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu: 'Baskı ve zulme karşı özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz'
CHP'li Nalbantoğlu: "Baskı ve zulme karşı özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz"
ABD’den Ukrayna’ya 150 milyon dolarlık silah yardımı!
ABD’den Ukrayna’ya 150 milyon dolarlık silah yardımı!
İrfan Can Eğribayat'ın acı günü!
İrfan Can Eğribayat'ın acı günü!
Tartıştığı oğlunu pompalı tüfekle öldürdü!
Tartıştığı oğlunu pompalı tüfekle öldürdü!
2 Haziran 2024 Pazar - 23:36

3 ilçe ve 4 beldede seçim yapıldı... İşte ilk sonuçlar!

YSK'nın iptal kararı aldığı 3 ilçe ve 4 beldede belediye başkanlığı seçimi için oy kullanma işlemleri tamamlandı. YSK'nın sonuçlara ilişkin yayın yasağı saat 19.00'da kaldırıldı. İşte ilk sonuçlar...

3 ilçe ve 4 beldede seçim yapıldı... İşte ilk sonuçlar!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararıyla Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli-Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz-Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt-Akpazarı ve Aksaray Merkez-Sağlık beldelerinde iptal edilen yerel seçimler bugün tekrar edildi.  

Üç ilçe ve dört beldede sabah başlayan oy verme işlemleri saat 17.00'de sona erdi. 58 bin 259 seçmenin oy kullandığı 312 sandıkta tasnif ve oy sayım işlemine gidildi. 

YSK'DAN AÇIKLAMA

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yenileme seçimleri ve ara seçimler için belirlenen yayın yasağının saat 19.00 itibarıyla kaldırıldığını açıkladı. 

AK PARTİ’NİN ADAYI KAZANDI

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği, 10 oy sandığının ve bin 700 seçmenin bulunduğu Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Ali Aydın, 644 oy alarak belediye başkanı seçildi. 

CHP’nin adayı Zeynel Yıldırım 422 oy alırken, DEM Parti’nin adayı Orhan Çelebi 220 oy, MHP’nin adayı Neşe Gür 81, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Ahmet Yılmaz da 9 oy aldı. 1381 kişinin oy kullandığı beldede 5 oy geçersiz sayıldı.

GÜNEYKAYA KÖYÜNDE DE AK PARTİ ADAYI KAZANDI

Sivas Güneykaya köyünde oy sayım işlemi tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Hüseyin Kırışkuzu 556 oy olarak beldenin yeni belediye başkanı oldu.

KAYSERİ PINARBAŞI'NDA CHP KAZANDI

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yerel seçimi yenileme kararı aldığı ilçelerden Kayseri Pınarbaşı'nda, CHP’li aday Deniz Yağan 6 bin 783 oy aldı. MHP'nin adayı Menduh Uzunoğlu'na ise 6 bin 494 oy çıktı. 

31 Mart yerel seçiminde CHP'nin adayı Deniz Yağan 5 bin 82, MHP'nin adayı Menduh Uzunluoğlu 4 bin 758 oy almıştı. Bugün yenilenen yerel seçimlerde, BBP Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Hayrettin Uslu adaylıktan çekilerek, MHP'nin adayı Menduh Uzunluoğlu'nu destekleme kararı almıştı.  

CHP'NİN ADAYI ÇAMLICA KAZANDI

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde YSK’nın seçimlerin yenilenmesi kararı sonrası bugün yapılan seçimlerde belediye başkanlığını CHP'nin adayı Ertuğrul Çamlıca kazandı. Büyükkarıştıran'da 4 bin 950 seçmenden 4 bin 537 kişi sandık başına giderek oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, DSP'nin adayı Hakan Karaman 2 bin 101 oy alırken, 2 bin 286 oy alan CHP'li Ertuğrul Çamlıca, Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığını kazandı.

Partililere teşekkür konuşması yapan Çamlıca, 2 ay gibi kısa bir sürede çok çalıştıklarını belirterek, "Katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra ayrımcılık yok. Tüm vatandaşlarımızın belediye başkanıyım" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çay Mitingi için geldiği Rize'de; Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi ve Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkıraştıran beldesinde seçimlerin yeniden CHP tarafından kazanılmasını değerlendirdi. Özel, şunları söyledi:

*Seçmen bu mesajı veriyor veriyor, anlamıyorlar. Biz zaten geçen seçimlerde Kayseri’de Pınarbaşı’nda, seçimi kazanmıştık.

*MHP’nin oradaki milletvekili önce orada terör estirdi, hakimleri tehdit etti, küfürler etti, olmadık şeyler oldu. Seçimler tekrar edildi. Ne oldu? Bugün 284 oy farkla orayı kazandık. Seçmen kendi kararına hürmetsizlik edeni cezalandırır. Bu kadar basit. 31 Mart akşamında da söyledik. Seçmen her seçimde bir mektup yazar.

*O mektubu okudun, anladın; seni ödüllendirir. Anlamazsan cezalandırır. Başarıdan şımarmamak da böyle bir şeydir. Mağlubiyeti kabullenip bundan ders almak da böyle bir şeydir. ‘Yok ben mağlubiyeti kabul etmiyorum.

*Kaba kuvvete başvuruyorum’ dersen bu sefer seçmen sana karşı bir sonraki seçimde kaba kuvvetin ne demek olduğunu gösterir. Kayseri'deki milletvekili arkadaşımız yanlış yaptı, partisine yanlış yaptırdı. Seçmen bu hatayı düzeltti.

*Büyükkarıştıran ise CHP’nin çok önemli iddia koyduğu ancak CHP seçimi almasın diye orada birtakım askeri kişilerin dahi seçim akşamı oraya geldikleri ve askeri araçlarla, polise ait araçlarla Büyükkarıştıran’ı karıştırdıkları ve seçimin üzerine gölge düşürdükleri bir yerdi.

*Kararı kim verecekti? Büyükkarıştıranlılar verecekti. Karar net. Diyorlar ki ‘kaba kuvvete teslim olmayız.’ Devletle, millet karşı karşıya gelirse millet kazanır. Biz milletin tarafındayız. Devletin kirpisini, devletin TOMA’sını getirip de oy sayım sırasını karıştırırsanız seçmen düşünür, taşınır ve size bir ders verir. Bu kadar net.

*CHP’nin 31 Mart'taki rüzgarı artarak devam ediyor. Üç yerde seçimde iddialıydık, iddia koymak istiyorduk. İkisini kazandık. Tunceli'de CHP, belki oylarını korudu ama AK Parti orada oylarını ciddi şekilde olmasa da arttırmış görünüyor. Tabii orada yine çeşitli duyumlar geliyor. ‘Milletin karşısına devleti diktiler’ diye.

*Orayı dikkatle takip ederiz. Ama kullanılan oylarda CHP'nin geçen seçimdeki rüzgarını devam ettirdiğini görüyoruz. Bundan çok memnunuz. Hangi partiden olursa olsun bugün milletten belediye başkanlığı göreviyle ilgili onay alan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. CHP’nin belediye sayısı 409’dan 411’e çıkmıştır. İki arkadaşımızı da yürekten kutluyorum. Bundan sonra 411 belediyemizle birlikte milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.

AKSARAY'DA AK PARTİ ADAYI KAZANDI

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde yenilenen belediye başkanlığı seçimini kesin olmayan sonuçlara göre AKP adayı Ünal Demircioğlu kazandı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), "kısıtlı seçmenlerin" oy kullandığı gerekçesiyle seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Güzelyurt ilçesinde tekrarlanan seçimde 9 partinin adayı yarıştı.

Üç okuldaki 9 sandıkta vatandaşlar 08.00-17.00 saatlerinde oylarını kullandı.

Oy verme işleminin ardından sandıklar açıldı. Ardından görevliler tarafından oyların sayımına geçildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti'nin adayı Demircioğlu, 873 oy alarak başkanlığa seçildi. İYİ Parti adayı 580, MHP adayı ise 287 oy aldı.

MHP'NİN ADAYI KAZANDI

Aksaray'ın merkez ilçesine bağlı Sağlık beldesinde yenilenen belediye başkanlığı seçimini kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Abdullah Tosun kazandı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Sağlık'ta, kayıtlı 1799 seçmen okullardaki 8 sandıkta oyunu kullandı. Daha sonra oyların sayımı gerçekleştirildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, 806 oy alan MHP adayı Tosun belediye başkanı seçildi, AK Parti adayı Mehmet Yiğit ise 748 oy aldı.

MÜKERRER OY NEDENİYLE SEÇİM TEKRARLANMIŞTI

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Çeşneli Mahallesi'nde, 31 Mart Yerel seçimlerinde 1 oy farkı ile seçimi kazanan muhtar adayı Cavit Kaya'nın iki ayrı sandıkta oy kullandığı ortaya çıkınca seçim iptal edildi. Tekrarlanan seçimde, Ali Avcı 151 oy alarak muhtarlığı kazandı.

YSK'DAN YENİ AÇIKLAMA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Sorunsuz, problemsiz bir seçim sürecini daha tamamlamış bulunuyoruz" açıklaması yaptı.

EŞİNİN YERİNE SEÇİME GİREN AYSUN BOSTANCI SEÇİMİ KAZANDI

Karabük'te Aydınlıkevler ilkokulunda saat 08.00'de başlayan seçimlerde 2 bin 110 seçmenden bin 269’u sandığa gitti. 4 aday için seçmenler 6 sandıkta oy kullandı. Yapılan sayımda eşinin yerine seçime giren Aysun Bostancı 432 oy alarak seçimi kazandı.

Diğer adaylar Ertuğrul Akyol 363, Tuncay Karatağ 328 ve Ramazan Böyükdağdibi 123 oy aldı, 23 oy ise geçersiz sayıldı.

HİLVAN'DA DEM PARTİ ADAYI KAZANDI

Seçimin yenilenmesi kararı alınan Hilvan'da oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasıyla oy torbaları İlçe Seçim Kuruluna teslim edildi.

27 bin 686 seçmenin kayıtlı olduğu ilçede, 124 sandıkta oy kullanıldı. İlçede olay yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemleri alınırken 2 bin 697 polis görev yaptı.

31 Mayıs seçimlerinde seçimi 521 oy farkı ile seçimi önde tamamlayan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hilvan Belediye Başkan Adayı Serhan Paydaş, 10 bin 357 oy alırken, AK Parti'nin adayı Aslan Ali Bayık ise 6 bin 812 oy aldı. 

31 MART'TA KİM NE KADAR OY ALMIŞTI?

Kayseri-Pınarbaşı: CHP 5 bin 82 oy, MHP 4 bin 758 oy

Şanlıurfa-Hilvan: DEM Parti 6 bin 960, AK Parti 6 bin 439, Yeniden Refah Partisi 3 bin 935 oy

Aksaray-Güzelyurt: İYİ Parti 549 oy, AK Parti 548 oy, MHP 537 oy

Sivas Yıldızeli-Güneykaya: MHP: 333 oy, Yeniden Refah Partisi 158 oy, AK Parti 149 oy

Kırklareli Lüleburgaz-Büyükkarıştıran: DSP 2 bin 59 oy, CHP 2 bin 57 oy

Tunceli Mazgirt-Akpazarı: CHP 471 oy, AK Parti 467 oy, DEM Parti 274 oy

Aksaray Merkez-Sağlık: MHP 763 oy, AK Parti 762 oy 

Etiketler:
 
Sigaraya yine zam geldi!
 
Özel Biri Fenerbahçe taraftarıyla buluştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel teklifin İmamoğlu'na yapıldığını açıkladı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'nı ...
CHP Efes Selçuk'ta tek yumruk...
CHP Efes Selçuk İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, ...
CHP'li Bakan'dan Akar'a sert tepki...
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda yaşananlar ...
 
Özgür Özel: "İktidar yapamazam o gece çıkıp istifa edeceğim"
CHP lideri Özel, partililere, adaylık konusunda konuşulmaması yönünde ...
CHP'li Nalbantoğlu'dan 'Cumartesi Anneleri' ve 'Gezi' mesajı...
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, ...
İYİ Partili Aykut Kaya partisinden istifa etti!
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, partisinden istifa ettiğini duyurdu.
 
CHP'li Kılıç: "Avukata şiddet, adalete şiddettir"
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son aylarda giderek artan avukatlara ...
CHP'li Türeli'den 'Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı' tepkisi...
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun CHP Grubu Sözcüsü ...
Başkan Duman'dan Özgür Özel'e ziyaret
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i makamında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri