Bu kapsamda arıcılık faaliyetlerine destek veren Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Arılarımıza Can, Arıcılarımıza Destek Oluyoruz’ kampanyası başlatmıştı. Bunun yanı sıra Çam Balı üretiminde önemli bir paya sahip olan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesinin uzun süredir devam ettirdiği “Temiz Petek” projesi ile arıcıların en büyük sorunlarından birisi olan balmumu güvesine karşı arıcıların peteklerini -30 derecede şoklama işlemi yapmaya devam ediyor.
Benzer: Belediyemiz Sayesine Bal Pazarlamada Çok Ciddi Aşama Kaydettik Arıcıların içinde bulunduğu durum nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’nın Ula ilçesinde bulunan S.S Ula Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti. S.S Ula Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Emin Benzer “Çamda balın olmayışı ve yangınlar, arıcıları büyük oranda etkiledi. Yangınlarda Büyükşehir Belediyesi büyük çaba göstererek seferberlik ilan etti. Yangınlardan sonra arıcılara verdiğiniz destekten dolayı size çok teşekkür ederiz. Çamda balın olmayışı, arıcıları ve işletmelerimizi ciddi anlamda etkiledi. Destekleriniz sayesinde moral ve motivasyondan öte özellikle belediyemizin MELSA kanalı ile ürünlerimizi pazarlanmasında büyük kolaylık yaşıyoruz. Belediyemizin güvencesiyle çok rahat pazarlayabiliyoruz. MELSA sayesine İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından bizi arıyorlar. Balınızı MELSA aracılığıyla almıştık. Çok hoşumuza gitti. Tekrar almak istiyoruz diye telefonlar geliyor. Kargo aracılığı ile balımızı gönderiyoruz. Belediyemiz sayesine bal pazarlamada çok ciddi bir aşama kaydettik. Çam balımıza, arıcılarımıza verdiğiniz değerden çok mutluyuz. Sıkıntılı günlerimizde desteğinizi bizden hiç esirgemediniz” dedi.
Başkan Gürün: Arıcılık Desteklerimiz Devam Edecek Çam balının Muğla için en değerli ve kıymetli ürünlerin başında geldiğinin altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, arıcılığa verdikleri destekleri yangın sonrasında daha da arttırdıklarını belirtti. Gürün, “Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin çam balını rahat pazarlanmaları konusunda gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Amacımız çam balı pazarını geliştirip kooperatiflerle insanların temasını sağlamak. Sıkıntıları hep beraber paylaşacağız. Eksikliklerimizi beraber gidereceğiz. Elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Muğla çam balı, bizim en değerli ve kıymetli ürünlerimizden. Dünya çam balının yüzde 90’ını Türkiye, Türkiye çam balı üretiminin yüzde 80’ini de Muğla’mız üretiyor. İlimizdeki yangınlar sonrasında 67 bin hektarlık orman alanı kül oldu. Basralı kızılçam ağaçlarının ise %45i yangınlarda zarar gördü. Gerek orman yangınlarından gerekse kuraklıktan dolayı ilimizde zarar gören doğal floradan arılarımız nektar bulmakta zorlanmaktadır. Doğal flora neredeyse Muğla’da yok denecek kadar azdır. Muğla’da 5 bin arıcı geçimini arıcılıktan sağlamaktadır. Bizde Büyükşehir Belediyesi adına şehrimiz için bu kadar değerli olan bir ürünün üretimi ve pazarlanması için gereken desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |